Voi incerca sa explic cat de bine posibil situatia existenta in familia mea.
Mama mea a avut un singur frate, care a decedat in urma cu o saptamana. Unchiul meu a fost casatorit in ultimii 3 ani cu o doamna care acum revendica o parte din mostenirea la care are dreptul verisoara mea (mostenire ramasa de la bunicii nostri, parintii mamei si ai unchiului meu).
Va rog sa-mi spuneti la ce parte din mostenire are dreptul sotia unchiului meu.
buna ziua .fiind vorba tot de o mostenire am sa-mi scriu si eu aici problema.tatal meu a decedat in urma cu 2 saptamani.el detinea un teren pentru care am inteles ca trebuie sa deschidem succesiunea in timp de 30 zile de la deces,altfel vom fi amendati si vom plati mai mult.este adevarat?
iar a doua intrebare este:terenul se va imparti in mod egal la mostenitori(suntem 4 frati si mama) sau mama va primi jumatate si cealalta jumatate se va imparti intre frati?
va multumesc.
Aveti la dispozitie 6 luni pentru dezbaterea succesorala.
Cota mamei e de 1/4 din masa succesorala, iar copiii impart intre ei in mod egal restul de 3/4.
Succesiune
adevar2014
Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)