avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Domnilor avocati,

Voi incerca sa explic cat de bine posibil situatia existenta in familia mea.

Mama mea a avut un singur frate, care a decedat in urma cu o saptamana. Unchiul meu a fost casatorit in ultimii 3 ani cu o doamna care acum revendica o parte din mostenirea la care are dreptul verisoara mea (mostenire ramasa de la bunicii nostri, parintii mamei si ai unchiului meu).

Va rog sa-mi spuneti la ce parte din mostenire are dreptul sotia unchiului meu.

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters50213 , utilizator 09:03, 19 Ianuarie 2008
Nu se va lasa cu "paruiala", ca lucrurile sunt simple. :)

Va multumesc mult pentru asistenta competenta si pentru timpul acordat
buna ziua .fiind vorba tot de o mostenire am sa-mi scriu si eu aici problema.tatal meu a decedat in urma cu 2 saptamani.el detinea un teren pentru care am inteles ca trebuie sa deschidem succesiunea in timp de 30 zile de la deces,altfel vom fi amendati si vom plati mai mult.este adevarat?
iar a doua intrebare este:terenul se va imparti in mod egal la mostenitori(suntem 4 frati si mama) sau mama va primi jumatate si cealalta jumatate se va imparti intre frati?
va multumesc.
Doamne, cate umbla prin folclor...

Aveti la dispozitie 6 luni pentru dezbaterea succesorala.
Cota mamei e de 1/4 din masa succesorala, iar copiii impart intre ei in mod egal restul de 3/4.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
multumesc foarte mult pentru raspuns.o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)