avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheiere contract la distanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheiere contract la distanta

cum se poate incheia in mod valabil un contract,cand partile nu sunt in acelasi loc la momentul acordului de vointa?ar fi valabil un contract,in conditiile in care este semnat de o parte,scanat si trimis in format electronic si apoi este semnat si de cealalta parte?este mai indicata trimiterea originalului prin posta?
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 09:19, 12 Octombrie 2010
Depinde de tipul de contract.
Daca este un contract pentru care simplul acord de vointa este suficient pentru incheierea acestuia puteti sa-l materializati oricum.......deoarece inscrisul semnat face de fapt proba raportului juridic dintre parti, contractul fiind valabil incheiat prin simpla intelegere.
Daca insa pentru valabilitatea contractului legea cere exteriorizarea sa intr-o anumita forma...de exemplu forma autentica... va trebui sa va prezentati impreuna cu cealalta parte la notariat pentru a perfecta conventia.
in principiu, in teorie, se arata ca incheierea contractelor la distanta, in mod valabil, are loc in momemtul in care partea care a propus contractul ia la cunostinta ca cealalta parte si-a insusit si semnat actul juridic. partea care a primit actul juridic spre semnare este tinuta sa comunice semnarea, pretentiile, observatiile sale pe aceiasi cale pe care a luat la cunostinta de actul juridic propus.de exemplu, vinzatorul trimite prin posta proiectul de contract semnat de reprezentantii sai legali. cumparatorul, prin reprezentantii sai legali, ia la cunostinta de acesta, semneaza contractul fara obiectiuni sau formuleaza obiectiuni, trimise vinzatorului pe aceiasi cale pe care l-au primit. in acest caz, pentru siguranta, expedierea se face prin confirmare de primire.
Buna dimineta,

Bancile au la ora actuala un sistem de recunoastere a semnaturilor.
Pe baza semnaturii solicitantului, dupa confruntarea cu semnatura din baza de date, se elibereaza suma solicitata din alt colt al lumii. Modern. Succese!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate act aditional mhldanciu mhldanciu In cazul unui contract comercial intre 2 entitati juridice, care au convenit ca \"Prezentul contract poate fi modificat numai prin acordul scris al partilor\", ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre persoana fizica si cea juridica georgetta9 georgetta9 A existat o conventie civila rezultata intre parti, sub forma unui inscris de mana fara autoritatea unui notar, prin care cele doua parti conveneau sa faca ... (vezi toată discuția)
Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)