avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iopoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iopoteca

buna ziua
in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ratele le banca spunand ca nu au.
Ce mai pot sa fac?
cum pot anula ipoteca?


nu puteti anula ipoteca, asta e si ideea. Presupunand ca este valabil incheiata din toate punctele de vedere, riscati sa fiti executata silit de banca. Sunt convins ca ati citit toate acestea in momentul in care ati semnat contractul de ipoteca.
Ati putea tergiversa procesul de executare silita in mai multe moduri in functie de clauzele care au fost incluse in contract. Exista referinte la beneficiul de diviziune sau la cel de discutiune?
este o cauza in care se precizeaza ca noi garantii ipotecari ,,ne obligam sa renuntam la beneficiul de discutiunii si diviziuni si la orice alte opozitii,,
Evident ca in orice contract de acest gen garantii vor fi pusi sa semneze asupra renuntarii la aceste beneficii.Ideea este ca garantii nu stiu ce semneaza si din pacate se ajunge aici.
Ipoteca nu se poate anula, insa ca mod de stingere a ipotecii exista si renuntarea creditorului la ipoteca, lucru ce sigur nu se va intampla.
Daca debitorul nu plateste, garantul va fi executat silit.In acest caz, garantul se poate indrepta impotriva debitorului, ulterior, prin numita actiune in regres Conform Art. 1669 Cod civil , atunci cand fidejusorul a achitat datoria, el are un drept de regres impotriva debitorului principal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)