avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare si lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare si lichidare

Buna ziua, stimati colegi consultanti:...cum sa fie o decizie a asociatului unic care doreste sa dizolve si sa lichideze un SRL fara activitate, fara activ si pasiv? Asociatul unic doreste sa inchida firma ca pleaca in strainatate deci, cum sa sune horatarea?
...subsemnatul....., asociat unic al sc.. srl, cu sediul, nr orctb, cui, ..am decis dizolvarea si lichidarea acesteia deoarece (ce motiv sa trec aici? din legea soc comerciale?) Si cum sa sune paragraful referitor la activ si pasiv?
pe urma e bine sa zic:..declar pe prorie raspundere, ca nu am nici un felde datorii la bugetulde stat, la bugetele de asigurari sociale sau ale organelor administratiei loce si nici la alti creditori de stat sau privati...? ce ziceti?
Si cu privire la activ, cum trebuie sa sune pasajul?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 14:31, 12 Octombrie 2010
" Din cauza lipsei de activitate (care poate sa fie si in perspectiva...) asociatul hotaraste ca societatea sa intre in dizolvare si lichidare simultana, fara numire de lichidator (conform art. 227 (1) lit d) si art. 235 din L31/1990 rep. cu modif si compl. ulterioare.
Avand in vedere ca societatea nu are active si nici datorii fata de terti, nu se pune problema impartirii bunurilor sau stingerii pasivelor (conform art. 235 din L 31). Asociatul considera socotelile bune si aprobate.
X este imputernicit sa se ocupe de toate actele necesare dizolvarii si lichidarii simultane"

In faza a II-a la RC va trebui depus bilantul pe 0.
Va multumesc din suflet stimata si frumoasa colega.. va raman indatorat..
Cu respect, Petre
Cu mare placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare si lichidare simultana fara numire de lichidator ContSters78427 ContSters78427 Bună seara dragi colegi. Speta suna in felul urmator: societate comerciala cu asociat unic, urmeaza sa solicite dizolvarea si lichidarea simultana fara ... (vezi toată discuția)
Hotarare asociat unic dizolvare art 235 fara lichidator silviaminzicu silviaminzicu Un SRL cu asociat unic decide dizolvarea concomitent cu lichidarea, conform art. 235 din L31/1990 , fara lichidator. Active: un mijloc de transport Datorii: ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma Alexandra Lapus Alexandra Lapus Am o societate la care eu sunt asociat unic . Este suspendata de aprape 3 an i(in luna aprilie se implinesc 3 ani) . As dori sa o dizolv . Ma ajuta cu ceva ... (vezi toată discuția)