avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 30 % somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

30 % somaj

am fost in somaj 2 luni pe urma mi-am gasit un loc de munca cu contract pe durata nedeterminata , iar acum beneficiez de cei 30% din somaj , daca am lucrat 5 luni la noul loc de munca iar acum ma mut la alt loc de munca ( la alta firma ) , mai beneficiez in continuare de cei 30 % din somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:42, 12 Octombrie 2010
Din Legea 76/2002:

Art. 72. - (1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
(2) Nu beneficiază de prevederile alin. (1) persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, precum şi persoanele pentru care plata indemnizaţiei de şomaj a fost suspendată potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizaţiei de şomaj încetează potrivit art. 44 lit. a).

Art. 73. - (1) Persoanele prevăzute la art. 72 beneficiază de această sumă şi în situaţia în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizaţia de şomaj, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează la un alt angajator.
(2) Suma plătită din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cuantumul stabilit la art. 72, se acordă pentru situaţia prevăzută la alin. (1) până la sfârşitul perioadei pentru care persoana era îndreptăţită să primească indemnizaţia de şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce perioada se acorda 30% din indemnizatia de somaj? petro250 petro250 Sunt somera in plata de la data de 08.07.2011 si pana la data de 08.07.2012. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca la data de 01.05.2012 sunt angajata pe ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj bobo2010 bobo2010 Sunt in somaj de pe data de 5 ianuarie 2010.De la 1 septembrie mi-am gasit singur de munca.In cazul acesta, as dori sa stiu daca beneficiez de vreo ... (vezi toată discuția)
Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)