avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile copilului aflat in plasament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile copilului aflat in plasament

Am luat in plasament o fetita de 4 luni. Care sunt legile care ii reglementeaza drepturile? Mentionez - pentru evitarea confuziilor - ca nu sunt asistent maternal, deci nu primesc salariu pentru acest lucru.
De asemenea vreau sa stiu care sunt drepturile mele in aceasta situatie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 18:34, 13 Octombrie 2010
Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 557 din 23 iunie 2004
HG nr. 1663/2008 - pentru indexarea cuantumului alocatiei lunare luare in plasament

Din banii de trusou, prima acordata de Primarie, salariul acordat de unitatea angajatoare - la care dintre ele as avea dreptul? Fetita e nascuta pe 18 mai si nu au fost solicitate anterior aceste lucruri.
Unitatea angajatoare trebuie sa acorde mamei un salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil. Daca mana nu lucreaza, tatal este indreptatit sa primeasca acest salariu de la angajatorul sau.
Banii de trusou si prima se acordau de catre Primarie la cererea parintilor. Parca acesti bani nu se mai acorda de la 1 iulie datorita masurilor de austeritate impuse de guvern.
Aceste drepturi sunt ale parintilor copilului (naturali sau adoptivi, dupa caz).
Prin luarea copilului in plasament, dv nu ati dobandit dreptul de parinte al copilului pentru a putea beneficia de aceste drepturi.
Chiar daca parintii naturali au dat copilul in plasament, drepturile şi obligaţiile părinteşti faţă de copil se menţin pe toată durata măsurii plasamentului.
M-am interesat - de prima de la Primarie si de trusou as fi beneficiat, dar doar daca se cerea pana la 31 aug. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasament Madalina RAICU Madalina RAICU Daca un coplil aflat in masura de plasament a implinit 18 ani si isi continua studiile la zi la o facultate, masura de plasament se prelungeste la acelasi ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua pentru o tanara care a ieșit din sistemul de protecție ... irina_iris_20 irina_iris_20 Bună ziua Pentru o tanara care a ieșit din sistemul de protecție speciala (a fost abandonata de mica și a stat in plasament pana la vârsta de 22 ani)..am ... (vezi toată discuția)