avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... societate consiliere juridica
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

societate consiliere juridica

sunt licentiat in drept si vreau sa stiu cum pot profesa ca si consilier juridic fara sa fiu angajat la o societate. Ar trebui sa imi deschid o societate? Care sunt pasii de urmat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: apeiron2 , utilizator 23:55, 7 Decembrie 2010
Nu se admite inregistrarea unei societati de consultanta juridica. Sunt insa cateva posibilitati.....
Dar NU puteti fi consilier juridic fara a fi angajat pe acest post (si fara a fi inscris in UCCJ teoretic...)
sunt societati de consultanta juridica care pot functiona si care functioneaza-cele infiintate in anul 2005- am eu o societate de acest fel...
corect, s-a putut, acum nu se mai poate :) de aceea am si spus ca exista anumite posibilitati, printre care daca userul chiar doreste, poate sa preia prin cesiune o asemenea societate, dar asta nu-l va transforma in consilier juridic ;)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Alex Chiciu, Avocat
Buna ziua !
Pentru a profesa ca si consilier juridic trebuie sa fiti angajat sau sa aveti incheiat un contract de colaborare pe o astfel de functie intr- o institutie piblica sau privata.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
am si eu niste intrebari :
1. ca consilier juridic poti lucra ca colaborator cu ce firme vrei

2. totusi, ce diferenta practica este intre consilier juridic si jurist ? (in afara de aparenenta la CCJ)

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic sau consilier si consultant juridic, eventual expert jurist? Alex Chiciu Alex Chiciu Domne, pe criza asta sunt atat de solicitat ca m-am ales cu un nou CiM pe 1h/zi si 3 lei 50 salariu la un SRL....:)) si contabila dorea sa ma treaca 111009 ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre consilier juridic si jurist ? spiridus spiridus Am terminat Facultatea de Drept acum 6 ani, nu am profesat deloc, nu sunt inscrisa in asociatia CCJ, doresc sa ma angajez la o firma, part-time. Cum sa ma ... (vezi toată discuția)