avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in CCJ?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in CCJ?

Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar la Colegiul Consilierilor Juridici . Acest lucru se poate face numai la Bucuresti, sau si in orasul Galati?
Cei doi ani de munca , fara indrumator se pot considera perioada de stagiu ?
Cel mai recent răspuns: integra solutions , Consilier juridic 09:13, 23 Aprilie 2008
Te poti inscrie direct in Colegiul Galati.
In principiu nu, insa avand in vedere ca aproape totul e relativ vis a vis de profesia asta ... intreaba totusi la Colegiu.
Te poti inscrie la Colegiul Consilierilor Juridici Galati, situat la A5 parca langa Tribunalul Galati. Perioada de vechime se considera vechime/stagiu, iar dupa implinirea celor 2 ani de stagiu(confirmati de Carnetul de Munca) te vei putea inscrie pt. examenul de definitivat.
Nu va puteti angaja ca jurist. in nomenclatorul meseriilor exista doar 2 meserii de acest gen : juristconsult si consilier juridic. Diferentele sunt in ceea ce priveste avizarea actelor, etc.
A gasit cineva diferentele intre cele doua notiuni (juristconsult/consilier juridic) ?
:D
Nu exista diferente intre juristconsult si consilier juridic. E prima oara cand aud asa ceva.
De obicei se foloseste termenul de "jurist" in cazul consilierilor juridici, insa acest termen este un termen general pentru toti absolventii facultatii de drept, aplicat procurorilor, judecatorilor, avocatilor, notarilor si consilierilor juridici.

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici? Luciana21 Luciana21 Am si eu o intrebare: Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Dosar inscriere in ccj dana13 dana13 In momentul depunerii dosarului de inscriere la ccj ce meserie trebuie inscrisa in cartea de munca? Jurist, jurisconsult, consilier juridic sau oricare ... (vezi toată discuția)
Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)