avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Act aditional
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Act aditional

Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii septembrie. Ce facem in continuare avand in vedere art. 6 (3) din H.G. nr. 925/2006, cu modif. si complet. ulterioare, care spune ca nu se poate prelungi durata decat maxim 4 luni si asta in contextul in care contractele ar expira la 31 decembrie. Ce solutii am? Merg pe achizitii directe din SEAP?
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 19:09, 28 Noiembrie 2010
Art. 6 din HG nr.925/2006 opereaza numai asupra contractelor de furnizare si prestare, cu caracter de regularitate, si care in mod normal expira la data de 31.12. Deci, se poate interpreta ca este vorba de contracte anuale.
Pentru contractele de 3 luni nu opereaza acest articol.....deja prelungirea ar fi mai mare, ca perioada de timp, decat perioada initiala de executare a contractului.
Achiziztia directa in SEAP este de asemenea o capcana. Ce procedura ai aplicat pentru atribuirea contractului initial? Cum ai ales procedura?
Oricum solutia de baza este o noua procedura, conforma cu realitatea organizatiei tale....
~ Conținut șters la cerere ~
Dar in cazul unui contract de lucrari,care e solutia?se mai aplica aret.6 din HG925?se poate face prelungire??
eu nu as merge pe varianta juristului clement. Nu mi se pare o abordare corecta.
Si mai ales....nu se alege procedura dupa valoarea pe fiecare CPV....e total eronat.
In mod normal, pentru lucrari nu se poate face prelungirea contractului, decat in conditiile art. 122, respectiv art. 256, depinde ce tip de autoritate contrcatanta esti. Adica nu prin act aditional ci printr-un nou contract prin aplicarea procedurii de NEGOCIERE FARA PUBLICARE. Legiuitorul tocmai asta a incercat sa evite...prelugiri si suplimentari de contracte....motiv pentru care a initiat notiunea si posibilitatea de acord cadru, care elimina astfle de impedimente.

Alte discuții în legătură

Achizitii stefanpetre66 stefanpetre66 daca in cursul anului bugetar s-a mers pe o procedura de cerere de oferta , se poate trece la procedura cumparare directa (vezi toată discuția)
Cu cat se poate prelungi un contract ? cu 1 an /2 ani sau doar 4 luni ? oanaportar oanaportar - conform Art. 6 HG 925/2006 Dispoziţii generale CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 6 (3) Autoritatea contractantă are dreptul de a prelungi durata ... (vezi toată discuția)
Contract cu scoli bokordani bokordani Buna ziua, Sunt o persoana fizica si doresc sa ofer, impreuna cu un prieten care este de asemenea persoana fizica, contracost binenteles, unei scoli un site. ... (vezi toată discuția)