avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract cu scoli
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract cu scoli

Buna ziua,
Sunt o persoana fizica si doresc sa ofer, impreuna cu un prieten care este de asemenea persoana fizica, contracost binenteles, unei scoli un site. Spune-ti-mi va rog cum trebuie procedat din punct de vedere legal. Trebuie sa am o firma? Sau ajunge un PFA (persoana fizica autorizata) ? Cum trebuie procedat in fiecare caz si care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni?
Multumesc.
Este necesar sa aveti o societate comerciala apoi sa participati la licitatie in SEAP sa ofertati si se va alege pretul cel mai mic. Fiind vorba de sistem bugetar achitiile se fac public prin sistemul SEAP.
Imi puteti oferii va rog detalii? Cum se procedeaza pentru a forma o societate comerciala, unde trebuie sa merg, etc. Si de asemenea, imi puteti spune cate ceva despre sistemul SEAP?
totul despre achizitiile publice gasiti in HG 925/2006 si OUG 34/2006.
In legatura cu deschiderea unei societati comerciale adresativa Registrului Comertului.
elladomi a scris:

Este necesar sa aveti o societate comerciala apoi sa participati la licitatie in SEAP sa ofertati si se va alege pretul cel mai mic. Fiind vorba de sistem bugetar achitiile se fac public prin sistemul SEAP.

OUG 34/2006 completatata cu OUG 94/2007 spune ca : '' ART. 19
Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ care, în acest caz, se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2).'' asta inseamna ca : daca valoarea estimata a contractului este de maximum 9999 euro/an atunci nu este obligatoriu sa treceti prin toata procedura de ofertare cu publicare a anuntului in SEAP. In concluzie nu va grabiti cu procedurile de achizitie publica - eu cunosc directori de scoala care au facut achizitie directa pentru produse a caror valoare ere mai mica de 10.000 euro chiar din dec 2007.

Cat priveste societatea comerciala ... aici ma opresc. Daca doriti informatii despre SEAP va stau la dispozitie :).
Va rog sa ma corectati daca am inteles gresit: daca valoarea contractului este sub 10 000 euro / an, atunci licitatia nu mai este necesara. In acest caz, societatea comerciala mai este obligatorie? Va rog sa ma scuzati daca sunt enervant, insa fiind tanar nu am experienta in acest domeniu.

Alte discuții în legătură

Achizitie directa facuta de institutiile publice nicolaescu43 nicolaescu43 Va rog sa-mi spuneti ce se intelege prin achizitie directa pe care o pot face institutiile publice. Pot sa cumpere bunuri si servicii pana la 15.000 de euro ... (vezi toată discuția)
Comanda donigao donigao Buna ziua, In ce conditii o autoritate contractanta poate face o achizitie pe baza de comanda? Aceasta optiune este conditionata valoric sau/si de natura ... (vezi toată discuția)
Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)