avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se pot pune popriri persoanelor care muncesc in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se pot pune popriri persoanelor care muncesc in strainatate cu carte de munca in vederea recuperarii unor debite?

O prietena a dat unui individ suma de 3.000 euro. Nu a facut nici un act.. Ulterior i-a mai dat inca 1500 euro acesta convingand-o sa faca un antecontract de vanzare-cumparare a unei masini pe care individul o avea in leasing. Respectivul a plecat in strainatate (Italia). Prin urmare as dori sa stiu daca se pot pune popriri pe salariul respectivului deoarece bunuri de executata nu are in tara si cum pot afla daca acesta lucreaza cu contract de munca in tara respectiva.

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:41, 14 Octombrie 2010
Chiar daca a facut un antecontract pentru vanzare-cumparare a masinii in leasing, nu cred ca, a fost cea mai fericita solutie, intrucat, respectivul imprumutat nu era proprietarul de drept al bunului mobil. Intrucat nu exista o dovada a imprumutului, poate nici martori, nu aveti sanse de a recupera suma respectiva, chiar daca faceti o plangere la politie. Despre poprire pe venitul acelui individ, in Italia, este greu de spus daca se poate institui, avand in vedere, lipsa probatoriului pentru imprumutul acordat de prietena dvs. :O
Este putin probabil sa recuperezi, si macar, ultima suma in leasing!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmprumut suma de bani de la persoana fizica cristinagmail cristinagmail Buna ziua As dori sa stiu ce presupune o procedura de executare silita in cazul in care sotul meu a impumutat bani de la o persoana fizica -9000euro. ... (vezi toată discuția)
Am imprumut bani fara nici un act dar am luat garantie ContSters198108 ContSters198108 Buna ziua , am si eu o mica problema de care am inceput sa ma tem putin. In urma cu o luna am imprumutat un prieten cu o suma de bani nu foarte mare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua laurentiu4 laurentiu4 ma numesc laurentiu, am cumparat o masina pe leasing pe firma unui prieten ca nu se putea face leasing avantajos pe firma noua mai ales ca agentii nu mai dau ... (vezi toată discuția)