avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Procedura de repatriere a unui decedat
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Procedura de repatriere a unui decedat

As dori, va rog, sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de repatriere a unei persoane decedate in spania , si care sunt pasii care trebuie urmati.Mentionez ca decesul s-a produs din cauze naturale.persoana respectiva nu detinea o asigurare de repatriere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 14 Octombrie 2010
In urma desesului unui cetatean roman pe teritoriul altei tari, este obligatorie inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara respectiva, iar in mod optional decesul poate fi inregistrat si la consulatul roman al tarii in care s-a produs decesul. Daca se opteaza pentru notificarea consulatului Romaniei, atunci acesta poate elibera un certificat de deces romaniesc pe baza celui obtinut de la autoritatile locale, certificat romanesc care in caz contrar fa fi eliberat in Romania pe baza actelor prevazute de legislatia in vigoare.

Transportul persoanei decedate in Romania, sau orice alta tara unde va avea loc inhumarea, se face cu respectarea prevederilor legale din tara in care s-a produs decesul.

Pentru a transporta international trupul neinsufletit este necesar ca ambasada sau consulatul Romaniei din tara in care s-a produs decesul sa elibereze un pasaport mortuar. La transportul international al urnelor cu cenusa, nu este necesar pasaport mortuar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport mortuar acbin acbin Buna seara.Concubinul meu a decedat in Italia acum jumatate de an.Exista un pasaport mortuar care se afla la fratele decedatului.Am cu acest barbat un copil ... (vezi toată discuția)
Ref.la aducerea cenusei umane in romania. TinaDina TinaDina Buna ziua! Cumnatul meu, cetatean american, a decedat luna trecuta la New York, fiind incinerat potrivit dorintei lui. Fata lui doreste sa aduca in Romania o ... (vezi toată discuția)