avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratii somaj nedepuse
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratii somaj nedepuse

Buna ziua.
O societatea are un angajat ,pensionar cu varsta peste 45 de ani ,cu contr de munca pina in 2008.Pentru acesta nu se depune [cf legii] decl.la somaj].Din ianuarie 2009 ,acesta se lichideaza si se angajeaza o alta persoana cu contract de munca de 2 ore/zi dar pt care se achita somaj .Se declara la Administratia financiara,se plateste lunar contributia dar s-a omis depunerea declaratiei la somaj pentru perioada 2009 -2010.
Este amenda ? am inteles ca acum se depun declaratiile doar online.Cine verifica si ce santiuni sint ?
Depun doar de luna asta sau trebuie din 2009 ?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 00:28, 16 Octombrie 2010
Din pacate trebuie sa depuneti si din urma. Va spun procedura din Iasi, se merge cu declaratiile restante, nu la bancomat, ci la domnii de la preluare declaratii. Daca vad ca ai din urma, te trimit la inspectori pentru a primi viza de depunere. Inspectorii hotarasc, daca se va face un control sau nu. Se poate si fara control sau amenda daca sunteti la prima abatere.
Dar sa nu fie diferit la late agentii...............
Mergeti sa ANOFM pe str Spataru Preda cu declaratiile aferente perioadei 2009-2010 si cu discheta si incercati sa le depuneti (parca pe la etajul 2, intrebati jos la informatii). Este o domna fr draguta acolo si poate scapati fara amenda sau cu o singura amenda pentru toate declaratiile.
Online le depuneti de luna viitoare , lasati la registratura o cerere cu adresa dvs de e-mail si asta e tot.
Multa bafta!
Asta daca sunteti din Bucuresti, uitasem sa precizez.
Mentionez ca omul nu este vinovat, ma refer la salariat, ca firma sau ma rog, cine trebuia sa depuna nu si-a facut treaba............
Daca sunteti din Bucuresti mergeti in str.Spataru Preda si le depuneti fara amenda.Cei de la somaj sunt singurii care nu ne privesc ca pe niste infractori cand nu depunem declaratiile.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunere declaratie 394 mariana calin mariana calin Sunt pfa si nu am stiut ca trebuie sa depun declaratia 394. Sunt inregistrata in scopuri de tva din feb. 2008. Ce amenda risc daca depun acum toate ... (vezi toată discuția)
Problema firma vlad.simion vlad.simion Buna seara, in aprilie 2009 am infiintat o firma, microintreprindere, cu 3% impozit pe profit (mare greseala intrucat nu am angajat nici un om pana acum si ... (vezi toată discuția)
Somaj, prima incadrare absolventi medicina2009 anna-maria suciu anna-maria suciu buna seara!am si eu o nelamurire si asi vrea daca se poate sa-mi raspunde-ti,va rog!am terminat facultatea de medicina, promotia 2009 in iasi, in ... (vezi toată discuția)