avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie masini drive test pentru showroom auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie masini drive test pentru showroom auto

Buna seara.
Un srl care are ca si activitate secundara vanzare auto(showroom auto) si service auto vrea sa achizitioneze masini(masini cumparate pe firma) ce urmeaza sa fie utilizate pentru drive test(pentru a produce venituri).Se poate deduce TVA aferent?Masinile nu sunt cumparate in leasing(cunosc posibilitatea deducerii pentru cumpararea in leasing financiar).Va multumesc.O seara buna.
Cel mai recent răspuns: anamaria80 , utilizator 19:37, 16 Octombrie 2010
ART. 1451

Limitări speciale ale dreptului de deducere

(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
norme 45^1
e) vehiculele destinate exclusiv utilizării de agenţi de vânzări reprezintă vehiculele utilizate în cadrul activităţii unei persoane impozabile de către angajaţii acesteia care se ocupă în principal cu prospectarea pieţei, desfăşurarea activităţii de merchandising, negocierea condiţiilor de vânzare, derularea vânzării bunurilor, asigurarea de servicii postvânzare şi monitorizarea clienţilor. Se limitează deductibilitatea taxei la cel mult un vehicul utilizat de fiecare agent de vânzări. În această categorie se cuprind şi vehiculele de test-drive utilizate de dealerii auto;

Da , se poate deduce tva , in conditiile de mai sus .
Va multumesc foarte mult.O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire - deducere tva leasing krika8712 krika8712 Lucrez la o societate la care administratorul ar vrea sa preia de la o alta societate un contract de leasing - o masina pt transportul de marfa (cara ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil credit auto marinelapedestru marinelapedestru Buna, M-ar interesa daca conform noului cod fiscal- Cap X- articolul 145 s-ar putea achizitiona o masina de catre o persoana juridica cu un credit si daca ... (vezi toată discuția)
La achizitia unei masini tva-ul este sau nu deductibil? loredana.s loredana.s Buna, As avea o intrebare:As vrea sa achizitionez o masina pe firma pentru a-mi reduce din TVA. Unii zic ca la achizitia masinii TVA-ul este deductibil altii ... (vezi toată discuția)