avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru bunuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru bunuri

in timpul casatoriei am cumparat doua apartamente. pe unul dintre ele l-am vandut fratelui meu. ulterior, sotul meu a avut parte de o plangere penala si exista riscul unui sechestru. exista posibilitatea sa ramana si fratele meu fara apart., tinand cont ca fapta a fost comisa inainte de a-i vinde fratelui?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: NICOL72 , utilizator 09:59, 15 Octombrie 2010
Buna ziua !
Nu se poate executa silit decat bunul proprietate , apartamantul vandut nu poate fi urmarit silit .... ( am luat in calcul buna credinta in ceea ce priveste tranzactia efectuata , am procedat corect , nu ?) ....
multumesc! da, fratele meu nu mai are alta locuinta. problema e: cum pot demonstra ca l-am vandut cu buna credinta? fereasca dzeu de ceva, eu nu am de unde sa-i mai dau banii (am avut datorii) si nu vreau sa-mi fac fratele dusman pe viata.
Buna credinta nu trebuie dovedita. Revine in sarcina celeilalte parti sa dovedeasca reaua credinta.
nu stiu daca are vreo importanta faptul ca pt a achizitiona acel apart. am facut un credit de nevoi personale pt. intreaga suma. si apoi mi s-a parut normal sa-l vand fratelui (care-si cauta), puteam sa-l vand oricui, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita crd1982 crd1982 Buna ziua. Fratele meu are a primit o somatie de executare silita in urma unui proces.Va rog sa imi spuneti daca el nu are nici un venit si nici un bun pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita oanaalina1987 oanaalina1987 Buna ziua, avem un apartament care urmeaza a fi executat silit in urma neplatii unui credit ipotecar si unul de nevoi personale. Celelalte bunuri urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Tranzactie partaj judiciar -este permisa mentiunea " fara instrainare teren si casa" ? gabi82sgi gabi82sgi Cine imi poate raspunde la o intrebare privind o tranzactie pt un partaj judiciar? Impreuna cu sora mea si fratele mai mic suntem pe rolul instantei privind ... (vezi toată discuția)