avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii avantaje in natura acordate salariatilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

avantaje in natura acordate salariatilor

Avantajele in natura acordate salaritilor se asimileaza salariilor si se impoziteaza cu cas, imp...etc. sau nu.Firma plateste si TVA aferent produselor? Este vorba de produse care se acorda salariatilor.
Buna ziua. Va raspund cu baza legala:

Codul fiscal:
ART. 55

Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ptr tbc lili74a lili74a buna ziua, incepand cu luna noienbrie 2014 angajatu intra in concediul medical cod diagnostic 12 ; as dori sa stiu daca venitul calculat este impozabil ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil livialavinia livialavinia As dori sa stiu daca se iau in calcul la calcularea indemnizatiei de cresterea copilului si bonurile de masa? (vezi toată discuția)
Salariu + produs robertsega32 robertsega32 Daca am da salariatilor nostri, alaturi de salariu, un produs cu care firma face comert, cum am putea incadra acest lucru? S-ar considera venit salarial si ar ... (vezi toată discuția)