buna, traiesc in concubinaj de 10 ani, am un copil cu barbatul acesta, vreau sa ma despart de el, iar el nu vrea sa imi lase custodia copilului, ce dreptur are in aceasta privinta, mentionez copilul are 5 ani. ms
promovati o actiune in instanta prin care sa solicitati incredintarea tutelei copilului si obligarea tatalui minorului la plata pensiei de intretinere.
Vi s-a explicat foarte clar ce trebuie sa intreprindeti pentru obtinerea hotararii judecatortesti,de incredintare a minorului,inclusiv probele necesare pentru a va dovedi actiunea introductiva de instanta.
Nu puteti renunta la plata pensiei de intretinere,deoarece este un drept al minorului si in folosul exlusiv al acestuia.Banii proveniti din aceasta prestatie sunt necesari pentru acoperirea unei parti din nevoile materiale ale minorului,necesrae pentru cresterea si educarea.
Odata obtinuta aceasta hotarare,legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila,apostilata de cei in drept va permite sa iesiti cu minorul din tara,prezentand-o la punctul de trecere al frontierei.
Este recomandabil,sa va angajati un avocat care sa va sustina si sa va apere interesele.
Buna ziua
alinasebi
numele meu este d si am si io o intrebare dc puteti sa mi raspundeti am un copil in varsta de 2ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului si nu ne intelegem ... (vezi toată discuția)