avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala - obligatii contabile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala - obligatii contabile

Intreprinderea individuala ce obligatii contabile presupune? Trebuie dusa vreo declaratie lunara/anuala? Trebuie angajat contabil? Care sunt beneficiile in comparatie cu PFA? Multumesc si weekend placut!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:24, 16 Octombrie 2010
Din punct de vedere contabil si fiscal intre intrep individuala si pfa nu este nicio deosebire .
Ambele lucreaza contabilitate in partida simpla , cf omef 1040 , ambele se supun impozitului pe venit reglementat de art 48 cod fiscal si ambele respecta titlul sase cod fiscal privind tva
Despre obligatiile contabile : vedeti omef 1040 . Daca este nevoie, reveniti va rog cu chestiuni punctuale .
Desi este contabilitate in partida simpla, nu e simpla pentru ca e simpla , e simpla pentru ca nu e dubla ... ( cu voia dumneavoastra , fac acest joc de cuvinte ... )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindereile individuale (i.i.) PUFACONT PUFACONT Contabilitatea Intrep. Individuale cum se tine, ce registre trebuie sa cumpar,ce declaratii trebuie sa depun, fac intrari (NIR) fac registrul de casa, Bon ... (vezi toată discuția)
Contabilitate oprea_rodica68 oprea_rodica68 cum se tine contabilitatea la o sala de jocuri si bar ? (vezi toată discuția)
Trecerea de la s.c la intrep.indiv...transfer stoc? jannka jannka 1) O S.C care se suspenda pe 3 ani si trece la Intr.indv. cu caen 5630, poate sa transfere stocul de la SC la II ? dar soldul 5311 se poate transfera sau se ... (vezi toată discuția)