avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere

Buna ziua ,


Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum ati proceda daca ar trebui sa inchiriati un apartament pentru a avea certitudinea ca nu aveti probleme cu eliberarea spatiului si a nu pierde vremea cu procese interminabile .



Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 16:56, 21 Ianuarie 2011
Incheiati un contract de locatiune, de preferat sub o indrumare a unei persoane ce poseda cunostinte juridice in materia contractelor, si inregistrati-l la administratia fiscala.
Inregistrarea contractului garanteaza eliberarea ?

Am inteles ca nu . Si chiar si cu un pact comisoriu de ultim grad tot se ajunge in instanta .

Un cunoscut de-al nostru , un avocat batran inchiriaza de ani buni si el nu face niciodata contract . Mi-a spus ca face o minuta pe care o ia el , chiriasului nu da nimic si cand nu plateste vorbeste cu portarul sa nu-l mai primeasca in cladire .

Oare el care cunoaste legea de ce credeti ca a ales aceasta varianta ?
Aveti dreptate, teoria se bate cap in cap cu practica.
Contractul de locatiune ( in varianta inchiriere a locuintei) este prevazut de lege a fi un contract consensual - adica simplul acord de vointa ( chiar verbal) e suficient pt a fi valabil. In practica, daca nu aveti ctr. inregistrat la fisc puteti fi banuit de evaziune fiscala.
Avocatul batran e vulpe batrana. Bineinteles ca se poate incheia o minuta sau un antecontract, ideea e ca nimic nu va garanteaza ca nu ajungeti in instanta ( fie ca inculpat :) fie ca locator intr-o actiune in evacuare).

Daca vreti o parere sincera: totul depinde de locatari. Daca sunt oameni de buna-credinta, niciodata nu se ajunge la procese.
Deci solutia este sa gasiti astfel de oameni. Cum?
Naiba stie...
Pedeapsa pentru neinregistrarea contractului la fisc este arestul sau amenda ?

Intr-adevar totul depinde de locatari , dar niciodata nu sti daca nu te-ai inselat .

De aceea ma gandesc sa inchei un act care sa-mi permita sa ies cat de cat mai usor din incurcatura in cazul in care ar aparea o problema .

Pot tine o ruda in apartament si atunci cand nu mai vreau pot sa-i cer sa elibereze fara sa ajung in instanta ?


Interesanta ideea cu antecontractul de inchiriere , puteti sa detaliati ?


Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Iael, utilizator
Iael a scris:

Pedeapsa pentru neinregistrarea contractului la fisc este arestul sau amenda ?


E amenda.

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu imac imac Buna ziua Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)