avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la proprietete.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la proprietete.

Buna ziua. Persoana cu care imi impart bucuriile si necazurile vietii si cu care convietuiesc de multi ani dar cu care nu sunt casatorit , a cumparat o casa cu banii obtinuti prin vanzarea altei proprietati care era pe numele ei si in contractul de vanzare- cumparare apare evident ca proprietar al noii case.
1. Daca doreste sa ma treaca si pe mine ca si coproprietar, cum poate face acest lucru?
2. In caz de deces al unuia dintre noi in situatia ca suntem coproprietari dar necasatoriti , cum se stabileste dreptul la mostenire? Apar la mostenire si rudele noastre:parinti, frati etc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:53, 16 Octombrie 2010
1.Numai vanzandu-va jumatate , sau cat doreste (persoana) din imobil.
2.daca nu sunteti casatoriti,si nu aveti nici descendenti, dvs. aveti dreptul ,strict ,la cota cu care ati contribuit la cumpararea casei, restul se imparte intre mostenitorii fiecaruia, in functie de calitatea pe acre o au fata de defunct.Daca mai incheiati si testamente, cota rudelor va fi mult mai mica.Intrebarea dvs. comporta discutii, in functie de situatia in acre va aflati.
avand in vedere ca nu sunteti casatoriti poate sa va vanda 1/2 din casa. la intrebarea a doua raspunsul depinde de ce mostenitori sunt atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/situatie familiala emiliapana emiliapana Buna ziua, Parintii mei au fost casatoriti legal si au divortat la 1 an de la nasterea mea. In acel moment s-a facut partajul bunurilor iar eu am fost ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)