avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare sentinta definitiva pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare sentinta definitiva pentru succesiune

Care sunt conditiile pentru ca o sentinta definitiva si irevocabila pentru succesiune sa poata fi atacata? In cazul in speta, sora tatalui meu vitreg decedat, ataca sentinta definitiva si irevocabila din anul 2003, obtinuta de mine la succesiunea dupa decesul mamei mele in anul 2002. In discutie este o casa care nu este trecuta in CF(doar terenul pe care este construita este inscris in CF) si nu are autorizatie de dare in folosinta. In CF terenul este intabulat 3/4 pe numele fiicei (al meu) si 1/4 penumele tatalui vitreg.
Buna

Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns la o intrebare.

Am divortat in urma cu ceva timp iar fostul sot a facut apel si recurs in care cerea incredintarea minorei (fetei mele).
Am castigat in toate instantele si am obtinut incredintarea fetei printr-o sentinta definitiva si irevocabila. La apel si la recurs am cerut cheltuieli de judecata. La apel mi s-au dat iar la recurs se pare ca s-a omis acest lucru.
Acum am facut o cerere prin care am solicitat rectificarea deciziei definitiva si irevocabila pentru cheltuielile de judecata.

Am primit o instiintare prin care trebuie sa ma prezint eu si fostul sot la tribunal pentru rectificarea greselii de neacordare a cheltuieliilor de judecata.
Intrebarea mea este: Aveti idee ce se va intampla acolo pentru ca nu mai vreau sa ma duc la avocatul meu pentru atata lucru?
Se va rectifica decizia definitiva si irevocabila, in sensul acordarii cheltuielilor de judecata. Nu cred ca este nevoie de avocat, va puteti duce si fara el.
Aurelian, ce inseamna cai de atac irevoicabile? Ca in tratatul meu de procedura, nu exista conceptul asta...

Art. 2812. - (1) Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.
(2) Cererea se soluţionează de urgenţă, cu citarea părţilor, prin hotărâre separată. Prevederile art. 2811 alin. 3 se aplică în mod corespunzător.
(3) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în cazul când instanţa a omis să se pronunţe asupra cererilor martorilor, experţilor, traducătorilor, interpreţilor sau apărătorilor, cu privire la drepturile lor.
Art. 2813. - (1) Încheierile pronunţate în temeiul art. 281 şi 2811, precum şi hotărârea pronunţată potrivit art. 2812 sunt supuse aceloraşi căi de atac ca şi hotărârile în legătură cu care s-a solicitat, după caz, îndreptarea, lămurirea sau înlăturarea dispoziţiilor potrivnice ori completarea.
(2) Părţile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor legate de îndreptarea, lămurirea sau completarea hotărârii.

Nu vad sa fie probleme mari, citarea in cazul completarii hotararii este obligatorie. Dar daca avocatul va face cererea de completare, nu-i cam tot acelasi lucru? Oricum, nu vad sa ridice probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac ContSters154162 ContSters154162 O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala la iccj ? bukinst bukinst Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de ... (vezi toată discuția)
Act gresit ilie33danut ilie33danut Am facut o actiune civila in constatare la judecatorie, prin care sa se constate valabilitatea unei conventii de vanzare- cumparare unde sa cerut si o ... (vezi toată discuția)