avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu de odihna dupa demisie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu de odihna dupa demisie

Am cerut incetarea raporturilor de serviciu prin demisie.Dupa cateva zile am cerut concediul de odihna proportional cu timpul efectiv lucrat(imi ramasesera 5 zile).Nu mi s-a aprobat pe motiv ca in Legea 188/1999 nu este specificat ca se poate lua concediu de odihna in acest interval de 30 de zile si, pe deasupra, ca nu eram programat in aceasta perioada( e vorba de a doua transa).
Intrebarea mea este: am dreptul sau nu la concediul ramas neefectuat in aceasta perioada?La expirarea celor 30 de zile, institutia este obligata sau nu sa-mi plateasca zilele de concediu ramase?
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 23:01, 16 Octombrie 2010
Este obligat sa va plateasca zilele de concediu neefectuate.

Codul muncii:

Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Dar nu este obligat sa va aprobe CO, totusi daca aproba in timpul preavizului (presupun ca la asta va referiti prin acele 30 zile) curgerea perioadei de preaviz este suspendata pe durata CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediu de odihna -restant si neefectuat viky56 viky56 Buna ziua Societatea la care am lucrat mi-a dat un preaviz de 20 zile in luna noiembrie2009 Anterior in luna august 2009 am efectuat CO partial, ramanand 4 ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa-mi iau concediu in preaviz pentru ca altfel nu este platit amimitrea amimitrea Pe data de 21.03.2011 mi-am depus demisia de la actualul loc de munca. Cererea mi-a fost aprobata dar pentru ca mai am 5 zile de concediu ma obliga sa-mi iau ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)