am un frate care a suferit anumite traume in copilarie.a crescut fara tata si a plecat de acasa la munca destul de devreme.a avut 3 tentative de sinucidere si nu am reusit sa l duc la un medic.pe fond de alcool are un comportament greu de inteles si se implica sa si ajute ,,prietenii''.de fiecare data mi-a relatat ca nu tine minte ce face atunci cand bea.parca creierul sau s-ar opri undeva.acum este implicat intr-un dosar penal deoarece l-a batut pe un amic.l-am internat la psihiatrie si se asteapta o expertiza psihiatrica.ma intreb daca are sanse sa scape daca va fi gasit bolnav.el in rest cand nu bea este o persoana extraordinara.
Daca a avut discernamant la savarsirea faptei,va raspunde penal,daca nu,nu,dar se pot lua masurile de siguranta prev.de art.114 c.pen..
Expertiza este singura care se va pronunta,iar judecatorul trebuie sa ia in considerare concluziile medicului legist.
Discernamant diminuat
viorelv
Se poate retine de catre instanta ca si proba un certificat de la medic psihiatru referitor la discernamantul diminuat al faptuitorului la momentul comiterii ... (vezi toată discuția)
Hartuire
vetx
sora mea este hartuita telefonic si prin mesaje tip sms de fostul sot bolnav de schizofrenie...care sunt caile legale de a-l acuza de hartuire ? (vezi toată discuția)