avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Viza somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Viza somaj

Azi, pe data de 18 octombrie 2010 trebuia sa merg la sa pun viza si am uitat. Daca o sa merg maine este o problema asa de grava?Inseamna ca nu mai primesc banii luna asta?Multumesc!Pe 30 octombrie trebuia sa vina somajul..acum cand vine?
Cel mai recent răspuns: NedelcuCarmen , utilizator 23:27, 18 Octombrie 2010
1. Mergeti maine si spuneti ca ati fost sa cautati un loc de munca si ati intarziat sau ca ati fost bolnav dar nu v-ati dus la medic etc.
2. Iata ce spun Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 27. - (1) Masura suspendarii platii indemnizatiei de somaj, prevazuta la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege, pentru neindeplinirea obligatiei prevazute la art. 41 alin. (1) lit. a) din lege, se revoca in situatia in care beneficiarul probeaza cu acte justificative ca nu si-a indeplinit aceasta obligatie din motive neimputabile lui.
(2) Se considera motive neimputabile beneficiarului urmatoarele situatii:
a) nasterea unui copil;
b) casatorie;
c) imbolnavire;
d) decesul sotului, sotiei sau al rudelor pana la gradul al doilea inclusiv;
e) forta majora.
(3) Beneficiarul trebuie sa prezinte actele justificative prevazute la alin. (1) in termen de 30 de zile de la data prevazuta la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege.
Va multumesc mult,mult,mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu s-a pus viza de somaj la timp ContSters166197 ContSters166197 daca un somer nu se prezinta la viza la data stabilita in cate zile se poate prezenta la viza sa nu isi piarda dreptul la somaj:(( (vezi toată discuția)
In cat timp imi recuperez somajul daca nu am pus viza in luna octombrie? gabytoma gabytoma Trebuia sa pun viza pe 14.10.2010 si am uitat......din discutiile de aici am inteles ca o sa pierd somajul....dar nu am inteles daca il pierd doar pe luna oct. ... (vezi toată discuția)
Viza somaj AdryanCalin AdryanCalin Pe 17.03.2011 mi-a expirat perioada de somaj.Trebuia sa pun viza pe 8 februarie dar din motive personale nu m-am putut prezenta la viza.Acum mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)