avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... executare pentru penalitati
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

executare pentru penalitati

Buna seara! Va rog sa ma lamuriti. Se poate executa silit o firma cu activitatea suspendata din luna august a.c. pentru penalitati la TVA? Precizez ca societatea si-a achitat tot TVA-ul inca de anul trecut ramanand doar penalitati, iar acum domnii de la Finante suna zilnic si ameninta cu executarea silita! Este legal si corect sa procedeze asa?
Cel mai recent răspuns: isopal , utilizator 10:01, 19 Octombrie 2010
Penatru inceput va pot bloca conturile,chiar daca ne place sau nu, prevederile din codul de procedura fiscala le dau dreptul sa execute silit creantele neincasate, sigur, dupa trecerea unor termene si prin aplicarea legala a unor proceduri. daca, in fapt, nu sunt tratati la fel toti contribuabilii, asta e alta poveste...
problema legata de graba cu care trimit mai nou somatii de plata si incep executarile silite sta in lipsa acuta de bani care exista in sectorul bugetar.Cred ca actiunea ANAF se inscrie in masurile privind colectarea mai buna a creantelor bugetare, ca nu poate impune firmelor care nu au bani sa plateasca impozitele si taxele sa ceara amanarea la plata a acestora, in conditiile de constituirea de garantii cerute de OUG 92/2009 pentru amanarea la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare aprobata de Lg.363/2009. Societatile platesc 0.1% majorari de intarziere/zi, iar cele care au cerut amanare platesc 0.05% penalitati/zi. Mai exista o solutie pentru societatile comerciale care nu-si pot achita obligatiile fiscale la zi si anume restructurarea creditelor acordate de banci, prin care se afera o perioada de gratie la plata societatilor care au dificultati financiare
OUG 39/2010, aduce modificari esentiale in ceea ce priveste calculul majorarilor de intarziere pentru neplata la scadenta a creantelor, in sensul ca se modifica nivelul cotei de majorare de la 0,1% /zi, in nivel al dobânzii de întârziere de 0,05% pentru fiecare zi de întârziere si se introduce o noua sanctiune printr-o penalitate de 5 respectiv 15% pentru intarzieri mai mari de 30 respectiv 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Suspendare act administrativ fiscal luminel luminel In luna iunie 2009, in urma unui control, reprezentantii DFPV au emis un RIF prin care mi-au stabilit obligatii suplimentare de plata la TVA ( pt niste facturi ... (vezi toată discuția)
Cota penalitati impozit minim neplatit vali poe vali poe buna ziua am auzit asrazi la radio ca guvernul ar fi micsorat procentul de penalitati ptr neplata impozit de la 0.1% pe zi la 0.05%pe zi este adevarat?de ... (vezi toată discuția)