avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minor - furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minor - furt calificat

In situatia in care un minor de 15 ani savarseste o infractiune de furt calificat al carei obiect consta intr-o suma de bani - in speta de fata 25 mil vechi - care este cursul procedurii - interogarea apropiatilor? Unii colegi sustineau ca e posibil ca instanta sa admita interceptarea telefonica, ori a mail-urilor minorului in cauza. Este posibil ca instanta sa admita o astfel de cerere?
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 14:59, 20 Octombrie 2010
Legally a vrut sa transmita ideea ca nu neaparat prejudiciul material mic e singurul element de luat in seama in analiza spetei, adica acesta nu trebuie rupt, izolat din context.
daca legiuitorul a prevazut ca varianta agravanta a furtului calificat cel care a produs consecinte deosebit de grave - vezi art.209 al.4 C.pen. - inseamna ca (,) cuantumul prejudiciului produs ca urmare a savarsirii unei infractiuni de furt este un criteriu important in stabilirea gravitatii faptei. Iar in cauza de fata - prejudiciul de 2500 RON - nu se incadreaza pe dispozitiile legale referitoare la interceptari, etc. - art.91 ind 1 C.pr.pen.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
ayahuasca, utilizator
Nu urmariti doar prejudiciul in cauza!
Exista posibilitatea sa avem mai multi infractori implicati in mai multe cauze penale,
concurs de infractiuni, imprejurari si mijloace periculoase sau potential periculoase, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pentru furt calificat andrei281288 andrei281288 Buna ziua , In urma cu cateva luni ( cca 2 luni ) am fost acuzat pentru furt calificat eu si cu 5 prieteni , intr-o seara am fost intr-un pod al unui bloc ... (vezi toată discuția)
Furt deosebit de grav andrei geanina andrei geanina a furat din patrimoniul statului cu mai multe persone prejudiciul fiind de 2 miliarde unul fiin la prima abatere iar al doilea fiind recidivist la ce pedepsa ... (vezi toată discuția)
Licenta vasile.roberto vasile.roberto Buna ziua,am si eu nevoie de cateva informatii cu privire la tema de licenta \"cauzele care inlatura caracterul penal al faptei\" . Unde le pot ... (vezi toată discuția)