avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din magazin

buna ziua, incep prin a spune ca imi regret fapta, dar ca boala psihica pe care o am nu ma lasa uneori sa ma abtin.
povestea este asa, astazi, am intrat intr-un magazin de piese unde lucreaza un bun prieten, si cand am iesit am furat o anumita piesa. prietenul meu a inchis usa m-a controlat si a gasit piesa. s-a chemat politia. am dat piese inapoi. apoi am dat declaratie la sectie. patronul magazinului, a spus ca mi se va face dosar penal daca nu platesc toate piesele din magazin care lipsesc, din ce am inteles eu de ceva timp se fura. La politie, dupa ce am dat declaratia, mi s-a spus ca nu ar trebui sa platesc nimic. Cer ajutorul cuiva care sa imi spuna cum sa procedez. Platesc sau nu plates si restul de piese, suma fiind considerabila. Voi avea sau nu dosar penal, pentru ca politistii mi-au spus ca nu mi se va da decat o amenda care nu este penala.
solutia propusa de el este clara. sa platesc toate piesele care lipsesc. si chiar nu am acesti bani. pe care oricum ii vrea pana la sf zilei.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
mr.weed, utilizator
Daca vrea despagubiri atunci sa aduca probe concludente. Faptul ca o persoana s-a aflat in locul producerii unei infractiuni nu conduce automat la concluzia ca acea persoana a savarsit fapta prevazuta de legea penala. Organul de cercetare penala este obligat de lege ( Codul de Procedura Penala ) sa stranga probe atat in favoarea cat si in defavoarea invinuitului / inculpatului, in masura in care acestea exista. Orice vei declara poate fi folosit si impotriva ta la proces. Nu te lasa manipulat.
Patronul sau administratorul magazinului trebuie sa dovedeasca faptul ca dvs a ti sustras piesele lipsa. Daca el nu poate atunci revine sarcina politiei care are aceasta obligatie legala. Obligatia se refera la strangerea probelor si descoperirea adevarului. La nimic altceva.
eu in declaratia de la politie am spus ca am furat piesa de astazi si nimic mai mult.
inteleg ca ar trebui sa astept sa vad ce se va stabili in continuare. am inteles de la politisti ca voi fi sunat pentru alte declaratii.
Dar numai piesa pt care ati fost prins si deferit politiei. Nu si restul pieselor. Sanctiunea se individualizeaza si in functie de cuantumul total al pagubei. Interesul pagubitului e sa transfere in sarcina dvs toata paguba. Asa ca pt restul pieselor nu va asumati raspunderea. Mai mult trebuie sa declarati ca regretati fapta si ca nu va sta in fire sa savarsiti asemenea fapte. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin mr.weed mr.weed buna ziua, incep prin a spune ca imi regret fapta, dar ca boala psihica pe care o am nu ma lasa uneori sa ma abtin. povestea este asa, astazi, am intrat ... (vezi toată discuția)
Am fost prins furand dintr-un magazin.....va rog sa ma ajutati cu ceva informatii alex_20_tm alex_20_tm Duminica seara (19 Octombrie) am fost prins ca am furat din magazin niste produse in valoare de 52 ron (520.000 lei vechi). agentii de paza m-au dus in camera ... (vezi toată discuția)
Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)