avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate combustibil

Buna ziua,
Am o nelamurire legat de deductibilitatea combustililului la o SC care are ca obiect de activitate CAEN 7112 "Activ.de inginierie& consultanta tehnica legate de acestea" (respectiv montaj, punere in functiune, reparatii, service&intretinere pt.cantare si bascule pod pt.vehicule rutiere). Aceste activitati se desfasoara in principal la sediul clientului, ceea ce presupune deplasari in toata tara. Firma detine 2 autoturisme de persoane si o dubita (2 locuri + marfa) cu care face aceste deplasari. Pt.fiecare deplasare se intocmeste foaie de parcurs+ordin de deplasare. Ma intereseaza daca in acest caz chelt.cu combustibilul este deductibila.
Eu m-am gandit sa o incadrez la exceptii cf.OUG 34/2009, respectiv: vehicule utilizate exclusiv pt.interventii, reparatii, transport la si de la locul de desfasurare a activitatii.
Ma ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popadiana , utilizator 16:35, 19 Octombrie 2010
=D>V-ati gindit bine..pina la anul cind cine stie ce schimbari o sa mai faca:D
Un contabil mi-a spus zilele trecute ca nu lucrez corect, fiind vorba de vehicule de persoane (2 dintre ele) nu am voie sa deduc chelt.cu combustibilul sub nici-o forma. Ce alte documente as mai avea nevoie sa demonstrez ca este folosit chiar in scopurile amintite mai sus si sa nu am vreo surpriza la un eventual control?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maşina pe firmă - foaie de parcurs rmrrmrrrm rmrrmrrrm Bună ziua, îmi cer scuze dacă s-a mai discutat subiectul, dar până acum am găsit foarte multe păreri împărţite. Se dă următoarea situaţie: ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli rosler rosler Sunt director de firma si am avut surpriza sa constat ca pe luna Mai cheltuielile cu combustibilul nu mai sunt deductibile! insa cheltuielile cu masina cu care ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala combustibil Lina Lupascu Lina Lupascu Ca administrator imi pot deduce cheltuiala cu combustibilul,stiind ca tva nu se deduce din 01.05.2009. (vezi toată discuția)