avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de telefonie si internet Romtelecom
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de telefonie si internet Romtelecom

Cum pot rezilia contractul cu romtelecom (telefon si internet),intrucat am o oferta cu bani mai putini de la UPC.Cind am fost la Romtelecom mi-au spus ca pentru a rezilia contractul trebuie sa platesc 90 de euro.Este corect.Stiu ca Legea nr.161/2010 interzice acest lucru.Este cazul sa ajung in instanta? V-a multumesc.
Cel mai recent răspuns: florin2901 , utilizator 21:37, 7 Iunie 2011
Uitati-va in contractul incheiat cu acestia. La clauzele de reziliere vedeti in ce conditii se poate rezilia contractul si care sunt penalitatile stabilite in contract.
legea nr. 161/2010 prevede:
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".
Eventual pe aici ati putea sa va strecurati. Dar intai uitati-va in contract.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
Buna ziua,

Si eu ma aflu intr-o situatie cat de cat asemanatoare, adica: Pe site-ul romtelecom arata la tipul de abonment pe care il am eu, ca vitezele ar fi de 50 Mb download si 4 Mb upload.
La download am doar 6Mb, de care as putea zice ca sunt multumit, dar la upload nu am decat 0.77 Mb. Deoarece utilizez un soft care are nevoie de minim 1.5 Mb upload am cerut sa-mi rezolve situatia si fara a fi absurd am cerut jumatate din cei 4mb. Desi fac sesizari de 3 saptamani in scris si telefonic la 1930, ma lasa in ceata cu tot felul de tertipuri. Insa aseara i-am amenintat ca intrerup contractul unilateral pe baza faptului ca desi platesc pentru 50/4Mb nu primesc ceea ce platesc. Am auzit si citit in "Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004" la art. 10 citez: "Art. 10
Este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs, de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisa prestarea unui serviciu catre consumator, conditionata de prestarea altui serviciu sau de cumpararea unui produs." adica exact "chestia" asta alor cu cei 2 ani obligatorii.
Le-am spus ca am gasit un alt furnizor <si asa este> mai ieftin si care <deocamdata> isi tine promisiunile.
Abia dupa aceasta actiune a mea pot spune ca au inceput sa se "miste" desi la viteza de upload nu s-a schimbat nimic.
Va rog lamuriti-ma daca aceasta lege nr. 296/2004 este valabila si ce se poate face.
Va multumesc.
Florin I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)
Problema furnizor internet (conform legii 161/2010 ... ) kvS. kvS. Buna ziua, Ma numesc Andrei si sunt din Bucuresti. Acum 2 ani de zile am incheiat un contract pe 2 ani cu [EDITAT]. Stiind ca anul acesta imi expira, am sunat ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a plati despagubiri societatii de telefonie? raluca_neagu raluca_neagu Buna seara..as dori sa stiu daca intr adevar sunt obligata sa le platesc celor de la societatea de telefonie o suma de 40 euro despagubire pt ca doresc ... (vezi toată discuția)