avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort partaj!

o mica nelamurire.. Bunurile cumparate in timpul casatoriei, dar cu bani din mostenirea unuia dintre soti; este bun comun?
Cel mai recent răspuns: elenah , utilizator 15:41, 3 Februarie 2008
Nu este bun comun daca scrie pe undeva in contractul de vanzare-cumparare ca banii provin din mostenire si aveti si dovezi.
Nu sunt bunuri comune pentru faptul ca banii mosteniti sunt bun propriu. Totusi, va fi foarte greu sa dovedesti ca exact din banii aia si nu altii ai achizitionat bunul.
Se dovedeste cu extrase bancare, prezumtii, martori, nu e chiar greu! Dar important este ca mostenirea sa o fi primit unul dintre soti, ca mai sunt cazuri de testamente pe numele ambilor si la divort... e bun comun!!!
Un avocat va poate spune ce anume se poate folosi ca sa dovediti ca sunt bunuri proprii...
trebuie avut grija ca totusi chiar de se va dovedi ca erau bun comun al unuia dintre soti celalalt sotz poate spune ca in rastimpul acela el ave grija de casa, de copii, facea piata, facea curat ...mancare etc...si ca trebuie sa se tina cont de aceste prestatii inerente institutiei casatoriei :) :D
Da, tocmai mi nu mi se pare ca e usor! Am si vazut un caz in care s-a intamplat exact c zice praetore, si tipa chiar a avut castig de cauza...

Alte discuții în legătură

Bună ziua soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. ... Bubu1973 Bubu1973 Bună ziua Soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. În timpul căsătoriei, cu o parte din bani a cumpărat un apartament. La divorț soțul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marius_cj marius_cj soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)