avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori in legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni
Discuție deschisă în Bursa de valori

in legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni

in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma adresez si un site pt interesul personal.multumesc
Cel mai recent răspuns: cristamro , utilizator 21:40, 7 Decembrie 2010
Actiunile nu se pot vinde decat prin bursa, actiune intermediata de societati de brokeraj.
Dati o cautare pe google la cuvantul broker si luati legatura cu o asemenea societate financiara care este cat mai apropiata de dv. (ca loc),

Actiunile se pot vinde pe loc la pretul pietei, decontarea dureaza 3 zile sau le incredintati la vanzare si asteptati un pret mai bun. Brokerul va va sfatui ce e bine sa faceti. Se semneaza un contract intre dv. si societatea de brokeraj si se plateste comision de maxim 1,5% din valoarea tranzactiei.

Nu puteti vinde actiunile decat in asemenea mod. Orice alt mod de vanzare este imposibil, actiunile fiind nominale si luate in evidenta Depozitarului Central.

elga50 a scris:

Actiunile nu se pot vinde decat prin bursa, actiune intermediata de societati de brokeraj.
...
Nu puteti vinde actiunile decat in asemenea mod. Orice alt mod de vanzare este imposibil, actiunile fiind nominale si luate in evidenta Depozitarului Central.



Daca actiunile sunt tranzactionate pe o piata, atunci se face prin societatea de brokeraj.

Daca nu atunci
- in cazul actiunilor nominative gasiti un cumparator si le vindeti si apoi notificati societatea pentru a trece operatiunea in registrul actionarilor. Inainte insa trebuie sa va interesati daca statutul permite cesionarea/vanzarea catre terti, sau daca exista dreptul de preemptiune.
- fie gasiti un cumparator si le vindeti pur si simplu, daca actiunile sunt la purtator.

Nu aveti nevoie nici de notar, nici de avocat, de nimeni.
Le vinde, le vinde, dar la ce pret?
Birourile actionariat de la societatile comerciale nu se ocupa cu tranzactionarea actiunilor...si trecerea de la un proprietar la altul asta inseamna.
Actiunile la purtator nu fac parte din PPM, or aici despre asa ceva este vorba, ca altfel nu intreba utilizatorul despre
depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos

Nu are nici o importanta cu cat vinde, doar ca poate vinde, adica are dreptul acesta.

D-voastra (elga50) ati afirma ca nu se poate face decat prin bursa, intermediate de firma de brockeraj. Corect este insa ca vanzatorul are posibilitatea sa o faca, nu este obligat insa.

In ce priveste obligatia de a le vinde doar prin bursa/agent broker, aceasta se refera probabil doar la actiunile dematerializate, inregistrate la depozitarul central. Doar pentru acestea exista probabil obligatia prin lege de a le tranzactiona prin bursa. Bineinteles in interpretare originala romaneasca.

Birourile actionariat de la societatile pe actiuni nu se ocupa cu tranzactionarea actiunilor, au insa obligatia sa consemneze tranzactiile, potrivit legii si actului constitutiv. Daca toate actiunile sunt inregistrate la un depozitar central atunci consemnarea tranzactiei se face dupa instiintarea societatii de catre registru/depozitar.

In tarile cu traditie pe piata de capital si actiunile dematerializate care sunt inregistrate la depozitarul central se pot vinde/transmite simplu intre parti, nu prin bursa sau agenti de broker. Pentru ca aceste actiuni sunt inregistrate atit la depozitarul central cat si pe contul de la banca al detinatorului. Iar daca titularul de cont decide sa transmita altuia aceste actiuni, banca este obligata sa o faca, foarte adesea gratuit. Si tot banca transmite depozitarului central noul proprietar.

Utilizatorul a intrebat astfel, probabil nestiind ca are si alte drepturi si posibilitati. Citi nu se duc si la notar sau avocat pentru a consemna tranzactia, desi nu exista aceasta obligatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Achizitionare actiuni sergiu2011 sergiu2011 Buna seara.Vreau sa va spun ca ma bate gandul sa imi cumpar actiuni insa nu prea am informatii de unde as putea sa procur.Am auzit ca exista tot felul de ... (vezi toată discuția)
Mai au certificatele de actionar la sicomed vreo valoare? andamichaels@hotmail.com andamichaels@hotmail.com Mai au certificatele de actionar la SICOMED SCOASE IN 1996 vreo valoare? Matusa mea a descoperit citeva dupa moartea sotului Ei si nu stie Daca sa le arunce ... (vezi toată discuția)