avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mai au certificatele de actionar la SICOMED vreo ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mai au certificatele de actionar la SICOMED vreo valoare?

Mai au certificatele de actionar la SICOMED SCOASE IN 1996 vreo valoare? Matusa mea a descoperit citeva dupa moartea sotului Ei si nu stie Daca sa le arunce Sau nu.

Multumesc,

Anda Mihailescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:38, 29 Iulie 2023
Va puteti adresa la Depozitarul central.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Da, au valoare. Acum firma la care sunt acele actiuni se numește SC Zentiva SA si e cotata la bursa de la București. Ultimul preț de la ședința de tranzacționare de vineri al unei acțiuni a fost 2,26 lei.
Trebuie mai întâi ca la dezbaterea succesiunii sa fie trecut si acest certificat de acționar in masa succesorala, va apare în certificatul de moștenitor pe numele noului proprietar. Apoi certificatul se inregistreaza la Depozitarul central din București și numai după aceea, dacă se dorește sa fie vândute acțiunile, trebuie ca noul proprietar sa ia legătura cu un broker de la o societate de valori mobiliare care va intermedia tranzacția la bursa a acelor actiuni.
După ce are certificatul de moștenitor cu acțiunile pe numele noului proprietar, brokerul va poate ajuta cu depunerea actelor la Depozitarul central, contracost.
Procesul e un pic mai greoi dar cu rabdare eu zic ca merita.
Chiar dacă nu se dorește a fi vândute, după ce urmează aceasta procedura la Depozitarul central, acțiunile se pot păstra și transmite moștenitorilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni Tudor Popazu Tudor Popazu in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Certificat actionar Raulandrei199001 Raulandrei199001 Buna am si eu un certificat de actionar si as vrea sa stiu CE valoare au cati bani pot lua pe ele sunt 39 de actiuni (vezi toată discuția)