avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta pentru dosar pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta pentru dosar pensionare

Buna ziua,

Cum sau de la ce institutie pot obtine o adeverinta care sa confirme faptul ca am fost angajat cu carte de munca la o unitate (Cooperativa Agricola) in perioada 1982 -1992, grupa de munca in care am lucrat si veniturile realizate lunar (aceasta fiindu-mi necesara pentru intocmirera dosarului de pensionare) daca unitatea nu mai exista (s-a desfiintat) si nici nu mai exista arhiva cu documentele contabile?
Mentionez ca aceasta vechime este trecuta in cartea de munca dar pentru dosarul de pensionare mi s-a solicitat si o adeverinta care sa contina datele mentionate mai sus.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rdavid , utilizator 15:27, 11 Noiembrie 2010
DECRET Nr. 92 din 16 aprilie 1976
privind carnetul de munca
ART. 1
(1) Carnetul de munca este actul oficial prin care se dovedeşte vechimea în munca, vechimea neîntreruptă în munca, vechimea neîntreruptă în aceeaşi unitate, vechimea în funcţie, meserie sau specialitate, timpul lucrat în locuri de munca cu condiţii deosebite, retribuţia tarifară de încadrare şi alte drepturi ce se includ în aceasta.
///////////////////////////////////
Intrebati casa de pensii care este motivul nerecunoasterii unui act oficial (asa cum reiese din lege)
rdavid a scris:
Mentionez ca aceasta vechime este trecuta in cartea de munca dar pentru dosarul de pensionare mi s-a solicitat si o adeverinta care sa contina datele mentionate mai sus.

Este si perioada lucrata in grupa II de munca? Caci daca este, nu va trebuie nicio adeverinta, cu atat mai putin una care sa ateste ca ati lucrat la o unitate trecuta in carnetul de munca.

:hammer: Asta este pentru desteptul care v-a cerut asa ceva.

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Da, este trecuta in cartea de munca si perioada lucrata in grupa a 2-a de munca. Ei solicita aceasta adeverinta pentru a lua in calculul pensiei si grupa a 2-a de munca.

V-am trimis un mesaj privat cu copia dupa cartea de munca. Va rog sa ma ajutati sa va uitati si dvs pe CM pt ca, eu stiu, poate interpretez eu ceva gresit!

Multumesc inca odata!=D>
Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine - nu este nevoie de o adeverinta de la unitatea unde a lucrat in care sa se mentioneze grupa de munca in care este incadrat?

Multumesc !
Daca perioada lucrata in grupa II de munca este trecuta in carnetul de munca, nu mai este necesara nicio adeverinta.

In mod sigur cel care v-a cerut o asemenea adeverinta lucreaza la casa de pensii? :stunned:
Ati incercat sa depuneti dosarul si fara adeverinta?

Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contestare decizie de pensionare Lucian Filipoaia Lucian Filipoaia Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema : O persoana(barbat) a depus dosarul de pensionare la varsta de 60 de ani, ... (vezi toată discuția)
Meseria de strungar in ce grupa de munca este situata ? geolip geolip Am muncit ca Strungar jntre anii 1974 si 1997. In ce grupa de munca este situata aceasta munca, (in vederea pensionarii) ?[b] (vezi toată discuția)
Buna seara, parintele meu isi pregateste dosarul de pensionare ... AlexB123 AlexB123 Buna seara, parintele meu isi pregateste dosarul de pensionare si fabrica unde a lucrat a externalizat arhiva. In urma cererii si a platii facute catre firma ... (vezi toată discuția)