avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere netemeinica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere netemeinica

As dori sa stiu daca in urma unui proces cu un salariat, in urma caruia acesta a castigat, in sentinta civila nu s-a specificat plata salariilor pe perioada cat acesta a avut contractul incheiat, trebuie sa-i platim aceste salarii? Art 78 din Codul muncii spune ca, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul. Cum trebuie sa procedam?
Precizez ca in sentinta civila se precizeaza doar ca se inlocuieste sanctiunea aplicata cu reducerea salariului cu 10% pe 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 22 Octombrie 2010
Care este solutia pronuntata de catre instanta?
Precizez ca in sentinta civila se precizeaza doar ca se inlocuieste sanctiunea aplicata cu reducerea salariului cu 10% pe 2 luni.
Puteti face o cerere de lamurirea dispozitivului ... daca s-a solicitat anularea deciziei de concediere , atunci instanta trebuia sa se pronunte asupra acestui capat de cerere ...

Asa , din ce ati postat, se poate presupune anularea deciziei de concediere si inlocuirea sanctiunii (desfacerea c.i.m.) cu reducerea salarului pe 2 luni cu 10%
As mai avea inca doua neclaritati. Cu ce data trebuie facuta revenirea? Data imediat urmatoare incetarii? Data pronuntarii sentintei civile? Data postei (primirii) sau data din cererea lui de revenire? Pe ce luni se aplica sanctiunea?
Revenirea se face cu data incetarii c.i.m., iar penalizarea se va face pe urmatoarele 2 luni ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere netu_ologu netu_ologu \\"Daca se face o concediere in mod netemeinic sau nelegal, este subliniat in Codul muncii, instanta dispune anularea acesteia si obliga angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nelegala ContSters158160 ContSters158160 Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata ... (vezi toată discuția)