avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare casa schimb valutar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare casa schimb valutar

Buna ziua!

Societatea la care lucrez are ca obiect principal de activitate transport feroviar - cod CAEN 4910. Cum in actul constitutiv avem si codul CAEN 6499 - alte intermedieri financiare putem infiinta o casa de schimb valutar?
Am citit in Normele BNR ca trebuie sa fie obiect unic de activitate schimbul valutar.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 20:59, 24 Octombrie 2010
Trebuie sa fie cu obiect unic de activitate si autorizata de BNR.
Trebuie sa aiba obiect unic de activitate: 6612 - Activitati de intermediere a tranzactiilor financiare. Daca doriti sa lucrati pe societatea de care ati vorbit mai sus, trebuie ca printr-o hotarare AGA sa radiati obiectele de activitate existente si sa stabiliti ca obiect unic 6612. Ulterior va trebui sa obtineti autorizare de la BNR.
Succes!
Buna ziua!

Multumesc pentru raspunsuri,
Va rog sa ma corectati daca gresesc (sunt de profesie inginer si nu stiu sa interpretez foarte bine legile).
In Norma BNR nr. 4 din 2005 la art. 1, lit. c inteleg ca isi pot deschide casa d eschimb valutar si persoanele juridice al caror act constitutiv stipuleaza si infiintarea caselor de schimb.
Din asta nu pot intelege ca este suficient sa ai codul CAEN corespunzator. Noi avem codul 6499. Acesta nu este cel corect? Ce-i drept la lit. b din lege scrie ca trebuie sa fie codurile CAEN din grupa 67 (conform modificarilor in vigoare ale codurilor). Asta sa zicem ca n-ar fi o problema. Mai adaugam un cod CAEN la activitate si modificam actul constitutiv.
Daca trebuie sa le radiez pe celelalte ajung la art.1, lit.b unde am codul unic si infiintez numai case de schimb. Ce rost mai are atunci litera c?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
creatza_70, utilizator
Avand in vedere ca BNR urmeaza sa va elibereze autorizatia de functionare, va sfatuiesc sa va adresati verbal sau in scris acestei institutii pentru a va lamuri in ce conditii au sa va emita autorizatia. Cel putin acum doua luni, cereau obiect unic de activitate 6612. Este posibil sa apara tot felul de reglementari noi, de aceea este bine sa va informati direct de la sursa. SUCCES!
Am scris la BNR ... sper sa ma lamureasca

Alte discuții în legătură

Infiintare casa schim valutar marius1p marius1p este cineva care detine sau a detinut o casa de schimb valutar ? Care sunt problemele cu care te intalnesti intr-o astfel de afacere? Care este legislatia care ... (vezi toată discuția)
Casa amanet adrian_velicu adrian_velicu Buna ziua, Doresc sa infiintez o casa de amanet.Nu sunt lamurit cu urmatorul aspect : codul caen principal este 6492.Pot adauga in obiectul de activitate si ... (vezi toată discuția)