avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita obligatorie locuinta

Asigurarea obligatorie pentru locuinte are un pret standard? Poate impune o banca unde sa o inchei? Se pot da deja amenzi pentru necontractarea unei asemenea polite? Se poate alege valoare de despagubit?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:46, 15 Februarie 2011
Ca orice obligatie stabilita prin lege, si neincheierea PAD reprezinta o contraventie, sanctionata cu amenda intre 100 si 500 lei.
am incercat sa-mi inchei astazi o asigurare obligatorie a locuintei si am fost refuzat pe motiv ca aceasta nu se poate..
incheia si incasa in avans
=D>
motivul invocat a fost ca scrie undeva in lege ca valabilitatea acestei polite (PAD) curge din ziua imediat urmatoare platii.
Deci in concluzie nu o pot achita astazi si ea sa fie valabila doar din 01.01.2011 :">

intre timp am cautat si am citi si eu legea 260/2008 si asa scrie acolo
Art. 9. - (1) PAD este valabila pe o perioada de 12 luni, cu incepere de la ora 0,00 a zilei urmatoare celei in care s-a platit prima obligatorie.


sa fie o alta aberatie ... oare ?


Mie mi-au incheiat PAD; nu am avut probleme cu data intrarii in vigoare, ppb pentru ca nu m-a interesat data intrarii in vigoare.
Pe de alta parte, am vazut la TV ca amenzi au voie sa dea abia din iulie 2011. Mi se pare ca legile incep sa fie facute pentru "fraieri; ca mine care in loc sa nu isi faca PAD si vad ei ce va fi cand ar trebui sa inceapa amenzile, dau fuga sa le incheie...
In polita facultativa pe care am incheiat-o in favoarea bancii, am inclusa o suma pentru bunuri. Am dreptul sa o utilizez chiir daca banca nu considera ca este cazul? Tks,Sta
Ce sa intelegem prin " Am dreptul sa o utilizez" ?Cesiunea unei polite in favoarea bancii, se face in mod explicit direct in polita, referitor la bunurile(cladire sau/si continut) cuprinse in asigurare, precum si valoarea cesionata (totala sau partiala in limita creditului acordat).Dv. la ce doriti sa utilizati polita facultativa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta ipotecata ady492 ady492 Am un credit ipotecar si in contractul de credit se specifica ca banca plateste prima de asigurare facultativa a locuintei pe toata durata creditului ,daca ... (vezi toată discuția)