avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de divort

buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata impreuna cu fata la parinti iar in august am pus capat la tot.prin urmare am discutat am ajuns la intelegere iar ea si-a luat lucrurile si a plecat la parinti.akum eu vreau sa si divortam k sa fie totul bien si k fiekare sa isi poata vedea de viata sa.problema e ca la toata lume in primul rand banii.noi am vb si am cazut de comun acord ca fata sa ramana la ea si ca nu are nici o alta pretenti...va rog sa ma sfatuiti ce as putea face...de mentionat ca parintii ei sunt stabiliti in grecia iar singura mea pretentie ar fi sa ma lase sa vad fata o zi pe saptamana atunci cand e in tara iar cel putin o data la 6 luni atunci cand este in grecia.este adevarat ca dupa divort nu mai este nevoie de procura de la celalalt parinte pt a pleca in strainatate? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:17, 9 Noiembrie 2010
Buna am o veste destul de rea insa asa este legea actuala permite parintelui care are custodia copilului sa paraseasca tara fara acordul celuilalt ba chiar se si poate stabili in alta parte fara acordul tau
va sugerez ca in cererea de divort sa solicitati tutela comuna a copilului.asa mama copilului va fi obligata sa respecte dreptul dvs de a vedea copilului.da, este adevarat ca daca dansa va obtine tutela integrala a copilului poate iesi din tara cu copilul cand doreste fara sa aibe nevoie de acordul dvs.
dar ce inseamna UN PROCES de divort?si este adevarat ca dak am parte de un avocat din oficiu nu sunt costuri atat de mari?dak este din culpa comuna si nici unul din noi nu are pretentii se poate tine procesul fara avocat?
In timpul divortului puteti solicita ca instanta sa se pronunte in sensul de a stabili ca dvs., in calitate de tata sa mentineti legatura cu minora si sa o luati in fiecare week-end sau in vacanta sau cand doriti dvs.
Daca copilul este incredintat mamei prin hotarare definitiva, nu mai este nevoie de declaratia tatalui ptr.iersirea din tara.
Scuzama ca ma bag dar nu va ginditi si la sanatatea mintala a minorei ?area doar trei ani nu?asa am inteles daca intradevar esti un tata care vrea doar binele micutei ia mai gindestete inainte de a cere custodie comuna desi la noi in tara asa ceva nu se poate ,de ce ?? pentru ca acel copil fiind purtat in fiecare saptamina de la tine la ea si invers punete in locul iei; eu cind am divortat am divortat vrind pentru copilul meu o stabilitate emotionala normala caci si asa viitorul lor este sub semnul intrebarii din cauza instabilitati acestei tari comuniste nu va ginditi ca nu o sa mai stie ce si cui apartine sau in ce societate sa se incadreze e veata copilului dv totusi nu credeti?? Lasatio pe ia cind va inplini virsta necesara sa aleaga unde si cum ,acum nu e cazul si sa o mai spunem si pe cea dreapta mama e mama nu o poate inlocui nimeni degeaba va suparati insa asa este domnilor si sunt convinsa ca desi ati crescut cu ambi parinti si acum la maturitate mama e principalul sprijin

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu fetita din tara d.catalina d.catalina buna...sunt in divort cu sotul meu...intr-o luna avem prima infatisare. si el imi garanteaza ca nu ma va lasa sa ies din tara cu fetita noastra de 2 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)