avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de divort

buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata impreuna cu fata la parinti iar in august am pus capat la tot.prin urmare am discutat am ajuns la intelegere iar ea si-a luat lucrurile si a plecat la parinti.akum eu vreau sa si divortam k sa fie totul bien si k fiekare sa isi poata vedea de viata sa.problema e ca la toata lume in primul rand banii.noi am vb si am cazut de comun acord ca fata sa ramana la ea si ca nu are nici o alta pretenti...va rog sa ma sfatuiti ce as putea face...de mentionat ca parintii ei sunt stabiliti in grecia iar singura mea pretentie ar fi sa ma lase sa vad fata o zi pe saptamana atunci cand e in tara iar cel putin o data la 6 luni atunci cand este in grecia.este adevarat ca dupa divort nu mai este nevoie de procura de la celalalt parinte pt a pleca in strainatate? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:17, 9 Noiembrie 2010
nici nu contest aceasta idee cum ca mAMA E MAMA doar k vreau sa vad si eu fata pt ca acordandui tutela am 90 %sanse sa ia fata in grecia si sa se mai intoarca...niciodata...
Aveti dreptul sa solicitati in cadrul procesului de divort stabilirea unui program de vizita al minorului, program care sa fie atat in interesul minorului cat si al dvs.
Chiar daca va pleca din tara cu minora , va trebui sa va permita sa vizitati minorul conform programului stabilit de instanta., in caz contrar dvs, avand posibilitatea sa formulati plangere penala impotriva acesteia pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al. 2 c.pen.
Dreptul parintelui caruia nu i se incredinteaza minorul, este acela de veghea la cresterea si educarea minorului si de avea legaturi personale cu acesta, drepturi conferite de lege.;)
Angajati avocat.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna seara.am inca o intrebare.dak eu am un loc de munca stabil si un domiciliusi pot avea grija de minor,iar ea nu are nici una nici alta in tara singura chestie fiind un teren intravilan detinut de parintii ei...pot cere custodia fetitei?
Inteleg ca inca va ganditi daca sa solicitati sau nu incredintarea minorei.
Instanta are in vedere la incredintarea minorului interesul superior al acestuia.
Puteti solicita incredintarea minorei, insa avand in vedere varsta acesteia nu va fi simplu, iar fara avocat nu vad cum sa va descurcati.
Criteriile avute in vedere de instante la incredintarea minorilor le puteti lectura aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu fetita din tara d.catalina d.catalina buna...sunt in divort cu sotul meu...intr-o luna avem prima infatisare. si el imi garanteaza ca nu ma va lasa sa ies din tara cu fetita noastra de 2 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)