avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul din cedarea folosintei bunurilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul din cedarea folosintei bunurilor

Sunt PF. Realizez venituri dintr-un contract de inchiriere, Chiria lunara datorata de chirias este de 1000 de euro si se plateste in contul meu bancar, in lei, in data de 10 ale fiecarei luni, la cursul euro/lei al BNR din data platii chiriei.
Am intocmit Declaratia 200 la Finante cu venitul realizat, cu sumelor incasate efectiv, conform extraselor de cont. Cei de la Finante spun ca nu ii intereseaza sumele din extrasele de cont, ci ca trebuie sa declar valoarea rezultata din inmultirea chiriei in euro cu un curs mediu euro/lei al BNR din fiecare luna. Nu mi se pare corect pentru ca sumele incasate de mine sunt in lei, acela este venitul meu, iar conform calculului lor, imi reiese o baza impozabila mai mare. Va rog sa ma ajutati cu articole din legislatie.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:48, 20 Octombrie 2010
137^1. În situaţia în care chiria/arenda reprezintă echivalentul în lei al unei valute, venitul brut anual se determină pe baza chiriei/arendei lunare evaluate la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României, valabil pentru ultima zi a fiecărei luni, corespunzător lunilor din perioada de impunere.

Dupa cum vedeti nu este vorba de un curs mediu .
Ce am postat mai sus este textul din norme , art 62 alin 4 cod fiscal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit inchiriere locuinta amphora amphora Buna ziua, Am incheiat pe 15 august a.c.un contract de inchiriere locuinta in calitate de proprietar, pe care il voi inregistra la Admin Fin. Intrebare: daca ... (vezi toată discuția)
"pretul chiriei este de 200 euro, echivalentul lor in lei" LaviniaVil LaviniaVil Buna, As vrea sa stiu daca exista un act normativ care sa prevada clar daca echivalentul in lei al pretului unui contract inseamna echivalentul la cursul ... (vezi toată discuția)
Restante venituri din chirii, declaratia unica Alex- Alex- Buna ziua, Am un contract de inchiriere intre mine si un SRL, datat din 2018 si care are un termen de 3 ani. Suma chiriei lunara este stabilita in Euro, ... (vezi toată discuția)