avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
intr-adevar legatul poate avea ca ob chiar toate bunurile mobile ale testatorului ( daca ele se afla toate in acea localitate x) dar daca testatorul avea in loc x doar un mertan si un frigider iar celelalte bunuri mob sau imob se afla in alta parte?...
E o fractiune din toate bunurile mobile, insa exprimata altfel decat matematic. Nu-i necesar ca testatorul sa spuna atata procent matematic din bunuri mobile revine lui X. Dispozitia din legat confera vocatie la dobandirea tuturor bunurilor mobile, neindividualizate fiecare in parte, dintr-o anumita localitate. Odata ce le-ai insumat la valoare si raportat la valoarea totala a bunurilor mobile poti calcula procentul matematic din tot.
rares.serban a scris:

intr-adevar legatul poate avea ca ob chiar toate bunurile mobile ale testatorului ( daca ele se afla toate in acea localitate x) dar daca testatorul avea in loc x doar un mertan si un frigider iar celelalte bunuri mob sau imob se afla in alta parte?...

Nu contează unde sunt situate bunurile defunctului, cât timp, toate, fac parte din averea acestuia.
va multu m-am lamurit
as mai avea o nelamurire. in cazul in care termenul de prescriptie extinctiva este de 6 luni, cum se manifesta in caz de suspendare efectul special , dupa reluare (la incetarea cauzei de suspendare)
P.S. i-mi este clar ce se intampla daca termenul de prescr ext este mai mic de 6 luni sau mai mare de 6 luni
Ultima modificare: Joi, 7 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
posteaza cineva vreo grila interesanta?:D

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)