avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Eu n-am citit nici macar contractul de inchiriere care e aceeasi marie dar cu alta freza. M-am rezumat doar la locatiune. E adevarat ca la legislatie e trecuta si cea locativa, insa la fel de bine e trecuta si L10 si nu stiu sa se fi dat vreodata la inm intrebari din L10 sau din legislatia locativa. Asa fiind, eu merg doar pe locatiune. Nu si pe inchiriere si cu atat mai putin pe arendare.
Multumesc! :)E drept ca nu e foarte vast contractul de arendare (cum e cel de inchiriere), dar necesita si el consum de energie si de memorie. Prefer sa/mi folosesc resursele pentru alte idiotenii.
Dar la procedura civila, administrarea probelor prin avocati o fi, atata timp cat face parte din capitolul PROBE?
Cam asa ar fi. Administrarea probelor prin avocati e o activitate procesuala in etapa dezbaterii si ar cam intra, strict formal, mai ales ca vizeaza materia probelor. Adica o eventuala contestatie la barem pe chestiunea asta cred ca arfi respinsa daca ar fi s-o inaintezi pe acest motiv. Insa, nefiind foarte folosita in practica decat in cazuri izolate, ba am auzit ca prea mult nu mai e pana sa fie considerata desueta, nu cred ca se va da vreo intrebare din asta. Cel mult una, in caz exceptional. :D Am citit de 2 ori partea respectiva ca sa nu fiu chiar aerian pe subiect. Iar daca e sa pice, merg pe raspunsul din stomac. :) La cata materie e de invatat, atata mi-ar mai trebui, sa aprofundez probele prin avocati. Deci, eu zic sa arunci un ochi peste articolele alea, asa intr-o doara, ca la necaz sa nu te uiti ca matza-n calendar pe grila.:D
Referitor la Administrarea probelor prin avocati
Procedura administrării probelor de către avocaţi se va desfăşura potrivit unui program încuviinţat de instanţă, în care sunt fixate şi termene pentru administrarea probelor, ţinându-se seama de volumul şi complexitatea acestora. Astfel, îndată ce probele au fost administrate în modul arătat, se creează posibilitatea ca instanţa să treacă direct la dezbaterea în fond a cauzei.
Procedura administrării probelor prin avocaţi este facultativă şi nu obligatorie, trăsătură ce rezultă din art.2412 alin.1 C.proc.civ. , potrivit căruia, la prima zi de înfăţişare părţile pot conveni ca avocaţii care le asistă şi le reprezintă să administreze probele în cauză, conform noilor dispoziţii legale. De asemenea, din textul citat rezultă că această procedură necesită acordul de voinţă al părţilor, trăsătură ce reiese şi din art.2412 alin.2 teza a II-a C.proc.civ. Mai mult, acest din urmă text dispune că, dacă sunt mai multe părţi asistate de acelaşi avocat, consimţământul se va da de fiecare dintre ele separat.
Consimţământul pentru administrarea probelor de către avocaţi se va da de către părţi, personal sau prin mandatar cu împuternicire specială.
Procedura poate fi aleasă de către părţi doar dacă acestea sunt asistate (reprezentate) de către avocaţi sau de către consilieri juridici, caracteristică ce rezultă din obiectul de reglementare al procedurii.
Procedura instituită de art. 2411 - 24122 C.proc.civ. este derogatorie de la procedura de drept comun a administrării dovezilor, caracteristică ce rezultă din art. 24121 C.proc.civ. care prevede că dispoziţiile secţiunii a III-a din capitolul III sunt aplicabile dacă în secţiunea III1 nu se prevede altfel. De asemenea, textul citat prevede că, la cererea avocatului sau a părţii interesate, instanţa poate lua măsura amenzii şi obligării la plata de despăgubiri, în cazurile şi condiţiile prevăzute de dispoziţiile art.1081 - 108 4 C.proc.civ.
Tot o caracteristică a acestei proceduri este şi aceea că ea reprezintă o excepţie de la principiul publicităţii şi al nemijlocirii (întrucât procedura prealabilă şi administrarea propriu-zisă a probelor se desfăşoară în camera de consiliu şi, respectiv, în afara instanţei) şi, într-o oarecare măsură , de la principiul oralităţii procedurii de administrare a probelor (prin prezentarea în scris a tuturor susţinerilor părţilor şi prin prezentarea înscrisurilor ce constată administrarea fiecărei probe, precum şi prin instituirea în mod expres, în art.24117 C.proc.civ., a obligaţiei depunerii concluziilor scrise).
=D> Elis, foarte utila aceasta sinteza pentru cei care nu vor sa piarda timpul, cu codul, pe acest subiect.
Nu/mi place sa ma prezint la un examen fara sa fiu bine pregatita, dar nici sa acord importanta unor subiecte care nu fac parte din tematica. Vorba lui Parole, le voi citi doar ca sa nu ma uit la examen ca mata/n calendar! :D Foarte motivant!

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)