avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Tocmai, ca prin extinderea procesului la alte fapte, respectiv alte pesoane, instanta poate pune in miscare actiunea penala! (ori nu mai inteleg eu ce citesc, fara sa supar pe nimeni)#-o
Cartea de grile este a lui Viorel Voineag.
TYLER a scris:

Tocmai, ca prin extinderea procesului la alte fapte, respectiv alte pesoane, instanta poate pune in miscare actiunea penala! (ori nu mai inteleg eu ce citesc, fara sa supar pe nimeni)#-o
Cartea de grile este a lui Viorel Voineag.

Stimate Coleg!
Într-adevăr, am văzut şi eu întrebarea în cartea D-lui prof. univ. dr. V. Voineg, dar, cu siguranţă, răspunsul este greşit.
Toate cărţile de grile sunt bune, ca instrumente de lucru, dar, atunci când ne corectăm, trebuie să (re)citim materia din manualele pe care le studiem şi/sau codurile. Astfel, se studiază, învaţă şi se întipăreşte mai bine materia, din punctul meu de vedere.
Deci, cu siguranţă, toate variantele de răspuns cunt corecte!!!:((
Dupa mine actiunea penala nu poate fi niciodata pusa in miscare sau exercitata de partea vatamata. Actiunea penala apartine in exclusivitate Ministerului public si instantei de judecata. Asa cum din punerea in miscare a actiunii penale de catre procuror in caz de plangere prealabila nu se poate deduce puterea partii vatamate de a ordona tragerea la raspundere penala a inculpatului, tot la fel din faptul ca la unele judecati procurorul lipseste nu se poate deduce ca actiunea penala s-ar exercita de partea vatamata. Caiile de atac nu sunt un exercitiu al actiunii penale, ci un drept procedural al partii interesate de a cere instantei de control judiciar o reverificare a cauzei. Actiunea penala nu poate apartine partii vatamate. Atributul exclusiv al tragerii la raspundere penala il au doar organele judiciare penale. E un principiu atat de simplu si de solid.
parole a scris:

Dupa mine actiunea penala nu poate fi niciodata pusa in miscare sau exercitata de partea vatamata. Actiunea penala apartine in exclusivitate Ministerului public si instantei de judecata. Asa cum din punerea in miscare a actiunii penale de catre procuror in caz de plangere prealabila nu se poate deduce puterea partii vatamate de a ordona tragerea la raspundere penala a inculpatului, tot la fel din faptul ca la unele judecati procurorul lipseste nu se poate deduce ca actiunea penala s-ar exercita de partea vatamata. Caiile de atac nu sunt un exercitiu al actiunii penale, ci un drept procedural al partii interesate de a cere instantei de control judiciar o reverificare a cauzei. Actiunea penala nu poate apartine partii vatamate. Atributul exclusiv al tragerii la raspundere penala il au doar organele judiciare penale. E un principiu atat de simplu si de solid.

Stimate Coleg!
Cu toată stima, respectul şi consideraţia, şi cu rugămintea de a nu te supăra sau înţelege greşit mesajul meu, cred că trebuie să studiezi mai mult.
Cu stimă, consideraţie şi respect, INM
am revenit! sa postam ceva grile intr-o scurta pauza....

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)