avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Buna ziua, tuturor!

Gandindu-ma la numarul de candidati inscrisi pt sustinerea examenului de admitere la INM de-a lungul anilor, am ajuns sa consider ca este un examen la concurez cu mine insami. Asta pentru ca de ex, anul trecut din peste 2200 de candidati, doar 176 au reusit sa treaca de grila. Practic concurenta nu a existat, avand in vedere ca locurile scoase la concurs au fost 240. Insa anul acesta cred ca va fi o oarecare concurenta, avand in vedere ca sunt scoase la concurs numai 160 de locuri. Ne lamurim maine cat de mare va fi concurenta. Pentru mine conteaza cat de mult am invatat si nu cat de multi concurenti sunt.

Cat despre grile, va scriu si eu una:

In faza de judecata actiunea penala se poate exercita:
a) de procuror
b) de instanta
c) de partea vatamata

Bafta multa, tuturor!
TYLER a scris:

Buna ziua, tuturor!

Gandindu-ma la numarul de candidati inscrisi pt sustinerea examenului de admitere la INM de-a lungul anilor, am ajuns sa consider ca este un examen la concurez cu mine insami. Asta pentru ca de ex, anul trecut din peste 2200 de candidati, doar 176 au reusit sa treaca de grila. Practic concurenta nu a existat, avand in vedere ca locurile scoase la concurs au fost 240. Insa anul acesta cred ca va fi o oarecare concurenta, avand in vedere ca sunt scoase la concurs numai 160 de locuri. Ne lamurim maine cat de mare va fi concurenta. Pentru mine conteaza cat de mult am invatat si nu cat de multi concurenti sunt.

Cat despre grile, va scriu si eu una:

In faza de judecata actiunea penala se poate exercita:
a) de procuror
b) de instanta
c) de partea vatamata

Bafta multa, tuturor!

Stimate Coleg!
Într-adevăr, aşa este, ai dreptate în ceea ce ai afirmat în preambulul mesajului tău.
În ceea ce priveşte grila postată, consider că toate cele trei variante de răspuns sunt corect.
Mult succes în continuare!
AB
Referitor la grile ce am postat-o, am urmatoarea intrebare: de ce nu si partea vatamata ?
Din ce am citit, in faza de judecata actiunea penala se exercita de procuror. In cazul in care procurorul nu participa la judecata (at.c. participarea lui nu este obligatorie) actiunea penala va fi exercitata de parte vatamata.
In raspunsul pe care l-am citit la grila aceasta se mentioneaza ca si corecta numai varianta A, cu mentiunea ca "......Instanta nu exercita in nici un caz actiunea penala, rolul sau fiind de organ in fata caruia se exercita actiunea penala. Obligatia instantei de a avea rol activ nu inseamna in nici un caz ca ar exercita actiunea penala"
TYLER a scris:

Referitor la grile ce am postat-o, am urmatoarea intrebare: de ce nu si partea vatamata ?
Din ce am citit, in faza de judecata actiunea penala se exercita de procuror. In cazul in care procurorul nu participa la judecata (at.c. participarea lui nu este obligatorie) actiunea penala va fi exercitata de parte vatamata.
In raspunsul pe care l-am citit la grila aceasta se mentioneaza ca si corecta numai varianta A, cu mentiunea ca "......Instanta nu exercita in nici un caz actiunea penala, rolul sau fiind de organ in fata caruia se exercita actiunea penala. Obligatia instantei de a avea rol activ nu inseamna in nici un caz ca ar exercita actiunea penala"

Stimate Coleg!
Nu ştiu din ce carte de grile ai luat şi postat această întrebare.
Oricum, acest lucru contează mai puţin.
Repet ceea ce am scris şi în mesajul anterior, respectiv faptul că, în opinia mea, toate cele trei variante de răspuns sunt corecte.
Raţiunea este următoarea:
1. Exercitarea acţiunii penale, nu se reduce şi nu trebuie confundată cu punerea în mişcare a acţiunii penale;astfel, instanţa de judecată, poate exercita acţ. pen., din oficiu, până la soluţionarea cauzei, prin extinderea procesului penal ptr. alte fapte sau persoane; partea vătămată, prin dreptul de a exercita căile de atac-acest lucru reprezentând un act de exercitare a acţ. pen.;de asem. partea vatamată, cum bine ai subliniat, poate exercita acţ. pen. în faţa instanţei în situaţia când procurorul lipseşte.
2. În ceea ce priveşte procurorul, respectiv Ministerul Public, problema este clară.
Cu stimă, consideraţie şi respect INM.
P.S.- aceste argumente se regăsesc şi în doctrina marilor procedurişti penalişti români, cum ar fi: Ion Neagu şi Grigore Theodoru

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)