avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
imediat iti compun una (grila)
daca ai putea sa raspunzi la nelamurirea mea ti-as fi recunoscator;)
1) REABILITAREA:

a) trebuie ceruta de fostul condamnat in cazul condamnarilor succesive
b) este in toate cazurile indivizibila
c) cererea de reabilitare va fi respinsa ca, lipsita de interes, in cazul in care opereaza reailitarea de drept

2) in materia pedepselor complementare:

a) daca legea prevede expres o astfel de pedeapsa , instanta este obligata sa o aplice
b) degradarea militara este obligatorie in cazul condamnatului militar, pt savarsirea unei infractiuni intentionate ,daca pedeapsa principala stabilita de instanta este inchisoarea de 10 ani
c) condamnarea la pedeapsa inchisorii atrage de drept interzicerea drepturilor prevazute in art. 64 CP pe durata executarii pedepsei
d) cu privire la acelasi condamnat pot fii luate mai multe pedepse complementare concomitent
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
as spune C
la prima grila rasp. corect = b = ( chiar daca opereaza reab. de drept are ca efect scoaterea din cazier dupa 2 ani == condamnatul poate cere ca instanta sa constate reabilitarea ( de drept ) si fostul condamnat va fi radiat imediat din cazier ( deci asta e interesul si nu va fi respinsa)
rares.serban a scris:

imediat iti compun una (grila)
daca ai putea sa raspunzi la nelamurirea mea ti-as fi recunoscator;)
1) REABILITAREA:

a) trebuie ceruta de fostul condamnat in cazul condamnarilor succesive
b) este in toate cazurile indivizibila
c) cererea de reabilitare va fi respinsa ca, lipsita de interes, in cazul in care opereaza reailitarea de drept

2) in materia pedepselor complementare:

a) daca legea prevede expres o astfel de pedeapsa , instanta este obligata sa o aplice
b) degradarea militara este obligatorie in cazul condamnatului militar, pt savarsirea unei infractiuni intentionate ,daca pedeapsa principala stabilita de instanta este inchisoarea de 10 ani
c) condamnarea la pedeapsa inchisorii atrage de drept interzicerea drepturilor prevazute in art. 64 CP pe durata executarii pedepsei
d) cu privire la acelasi condamnat pot fii luate mai multe pedepse complementare concomitent

,D
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
numai = d= chiar daca este prevaz expres nu poate fi aplicata numai daca ped. principala aplicata este cel putin 2 ani
prima data ai scris a+d , sau mi s-a parut mie?

un pic mai repede ca tr. sa plec!!!!!

nu pot face obiectul gratierii individuale:

a) pedepsele executate partial
b) pedepsele complementare
c) pedepsele a caror executare nu a inceput
d) inchisoarea contraventionala
Rares Serban, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)