avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... conventii civile
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

conventii civile

daca o persoana angajat contract de munca poate incheia cu aceesi societate si un contract conventie civila si ce se plateste in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 07:09, 23 Octombrie 2010
Dupa mine activitatea platita prin conventie civila (in cazul in care persoana fizica aste si angajat al firmei cu care face conventia civila) va fi reconsiderata dependenta si o sa platiti solidar (angajat + firma) toate contributiile datorate + penalitatile aferente pentru banii incasati pe baza de conventie civila. Renunti la cartea de munca si faci un PFA prin care lucrezi cu firma in cauza si iti platesti toate contributiile ca PFA sau treci totul pe cartea de munca.
Dupa mine
PFA care are contract cu firma X si este si angajat la firma X - 99.99% va fi reconsiderat ca fiind dependent de firma X
Acelasi lucru se aplica si in cazul unei persoane care are cartea de munca la firma X si face o conventie civila cu firma X.

Daca ai avea cartea de munca la firma Y si conventie civila cu firma X atunci activitatea ce o desfasori pe baza conventiei civila ar putea fi reconsiderata mai greu ca fiind dependenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa activitate dependenta MISKA5 MISKA5 Buna dimineata. OUG 82 art.I punct 2.1 spune:Orice activitate poate fi reconsiderata dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Pfa si salariat giolgau giolgau Daca am un pfa si sint angajat cu cm la o societate , de la 1 iulie voi fi impozitat pentru salariile mele primite ( e un venit in plus ) ? Ce fac imi dau ... (vezi toată discuția)
Rapundere solidara in plata contributiilor pfa MISKA5 MISKA5 Buna seara.Din raspunsurile primite telefonic de la asistenta contribuabili ANAF raspunderea incadrarii la activitati dependente este la alegerea ... (vezi toată discuția)