avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma in insolventa este obligata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma in insolventa este obligata?

o firma a intrat in insolventa in iunie anul curent.In caz ca doreste sa ma concedieze sau imi restructureze postul sunt obligati sa imi dea minim 1 salariu compensatoriu?Pot face concedieri daca sunt in insolventa daca nu s-a depus planul de organizare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 21 Octombrie 2010
da
E bine de stiut ( in cazul concedierilor colective)
Intreaga procedura a concedierii nu mai este necesara daca disponibilizarea intervine ca urmare a insolventei sau falimentului angajatorului.Cel care va opera concedierile in acest caz nu fa vi angajatorul, ci lichidatorul acestuia.
Legea privind procedura insolventei, nr. 85/2006, publicata in Monitorul Oficial nr. 359 din 21.04.2006, cu modificarile ulterioare, prevede in art. 86 alin(6) ca, prin derogare de la prevederile Legii 53/2003- Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale peronalului debitoarei se va face de catre urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere .Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
Prin procedura falimentului se intelege procedura de insolventa concursuala colectiva si egalitara care se aplica debitorului in vederea lichidarii acestuia pentru acoperirea pasivului, fiind urmata de radierea debitorului din registrul in care inmatriculat.
SALARIATII CONCEDIATI DE LICHIDATOR NU AU DREPTUL LA PLATI COMPENSATORII.
BRATU ALINA a scris:

[....
SALARIATII CONCEDIATI DE LICHIDATOR NU AU DREPTUL LA PLATI COMPENSATORII.


Unde este prevazuta aceasta interdictie ? .... Codul muncii prevede altceva, inclusiv CCMN la art.78 alin.1 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment societati teodora g teodora g o societate care este in faliment poate fi considerata ca este in stare de insolventa? (vezi toată discuția)
Deductibilitate provizioane in cazul insolventei clientului sacko sacko in iulie 2013 am primit o notificare scrisa din partea unui administrator judiciar prin care se notifica [b]deschiderea procedurii generale de insolventa ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei versus faliment misu76 misu76 Am o creanta ce depaseste 45000 lei.Am incercat pe executare silita,dar toate bunurile sunt cu ipoteca. As vrea ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat si ... (vezi toată discuția)