De acord cu tine ca scade, desi nu stiu ce scadere ar fi daca sunt iubiti, dar... scade si confortul celui care sta singur.
Imegineaza 5 oameni, 1 intr-o camera, 4 in alta! Oare ora de sculare, cand toti au nevoie la baie, nu este lipsita de confort cand tu, care platesti egal chirie cu cei 4, trebuie sa-ti gasesti un interval de timp sa ajungi sa te speli? Nu scade confortul celui singur cu cat stau mai multi in camera alaturata? :-/
:( Adica tu platesti, de exemplu, 200 de euro si ei cate 50... Cam nasol, nu crezi?
P.S. Si declaratia asta notariala nu ar fio, de fapt, un contract? Nu este contract orice act in care se stabilesc drepturi si obligatii ale partilor?
AVLIL, este contract dar in ipoteza propusa eu tin sa il exclud din ecuatie pe locator. Eu nu tin sa imi oblig "iubita" fata de locator, ci doresc ca de comun acord sa stabilesc cu colocatarul modul in care vom achita chiria.
Dreptul de a locui in imobilul respectiv nu are cum sa mi-l instituie colegul de apartament, ci locatorul, locator multumit cu faptul ca i se achita suma ceruta.
Daca ar fi fost situatia de asa natura incat in cele 2 camere sa se perinde mai multe persoane, bineinteles ca s-ar schimba datele problemei.
Oricum, in cazul pe care l-ai oferit cu titlu de exemplu anterior, nu apare numai disconfortul vadit dar creste si chiria in consecinta.
In unele situatii multi trecpeste ideea de confort si adopta ideea de "unde-s multi, puterea creste" referitor la chirie si intretinere.
Cel mai simplu ar fi ca tu, ca un gentilom sa achiti in continuare cota ce iti revine fara sa o obligi cu nimic B-)
Ei, culmea! Da' de ce sa nu achite ea tot, ca o doamna ce este?!? Ce legatura are sexul biologic al unei persoane cu obligatiile de plata a chiriei?
Sa nu vorbim de discriminari... :))
Eu nu am spus ca e scos ori bagat in acel contract locatorul, am spus doar ca este un contract. Ca e numai intre 2 dintre locatari si nu are legatura cu locatorul, treaba lui de contract. Poa' sa fie si intre bunicile locatarilor, nicio problema!
Ideea era ca, daca se duce omul nostru la notar sa dea o declaratie cum sa plateasca, notarul ii va face o declaratie!!! Adica un act semnat de una dintre parti. Si omul va crede ca e ok, ca asa i-am spus si noi aici si asa i-a facut si notarul. Or, el nu e ok, caci acea "declaratie" trebuie semnata de ambii locatari (DE PREFERINTA, CHIAR DE TOTI TREI). :) Altfel, cel care nu a semnat se poate razgandi, caci ce s-a semnat e o obligatie unilaterala... Tot un contract, da' nu ce trebuie. X-(
Si daca este scoasa prietena din calcul, oricand dragutul de locatar care nu-i e iubit poate solicita ca aceasta sa iasa din apartament ori plata unei parti din chirie. :DAsta spun, ca pot aparea probleme la o situatie care nu a fost corespunzator lamurita initial.
Si, crede-ma, in conlocuire, mereu apare cate o problema care initial nu era: ba unul nu duce gunoiul, ba nu trage apa corespunzator si tot asa... #-o
Asta e ideea unui act, sa se stabileasca in orice situatie posibila care este calea de urmat. :P Altfel e un act prost intocmit.
Contract. Scoatem din ecuatie si notarul deoarece orice conventie legal incheiata....
Fara discriminari, corect, nu aceasta a fost intentia subsemnatului. :">