avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict de interese - ce inseamna...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict de interese - ce inseamna...?

Acest text face parte dintr-o LISTA DE VERIFICARE A CONFLICTULUI DE INTERESE SI INCOMPATIBILITATI DE PARTICIPARE:

"Conflictul de interese se analizeaza la si din momentul depunerii ofertelor.

Subsemnatul, ................, reprezentant legal de proiect declar sub sanctiunea de fals si uz de fals in declaratii, ca nu sunt actionar/asociat/administrator la firmele participante la licitatie, nu am legaturi/relatii profesionale sau de rudenie cu firmele participante la si din momentul depunerii ofertelor de catre acestia."

Poate cineva sa -mi explice aceste notiuni?
Cel mai recent răspuns: Raresh_81 , utilizator 14:17, 18 Aprilie 2011
Definitie: Putem defini conflictul de interese ca pe o situatie în care o persoana sau organizatie are interese particulare sau personale suficient de puternice încat sa influenteze exercitarea obiectiva a functiei sau rolului sau oficial. Un conflict de interese exista chiar daca nu rezulta din acesta în mod direct un act negativ, impropriu sau incorect dar care da aparenta de incorectitudine si care submineaza încrederea în persoana sau organizatia aflata în aceasta postura.
Am si eu o mica intrebare.
In cadrul unui proiect pe fonduri europene la care sunt coordonator exista bani pentru servicii externe. S-a organizat o licitatie de catre o comisie din care nu fac parte si a fost stabilita ca si castigatoare (pe baza pretului cel mai mic) o firma la care sunt actionar.
Este conflict de interese in aceasta situatie?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese irina_irina irina_irina Se considera conflict de interese urmatoarele cazuri: 1. Daca o firma participa la licitatie, iar unul dintre asociati este ruda (sora sau cumnat) cu cel care ... (vezi toată discuția)
Caz de conflict de interese? danasrl danasrl Buna ziua! Fac parte din comisia de evaluare pentru o licitatie de executie lucrari. Actionarul majoritar al unui ofertant pentru executia de lucrari este ... (vezi toată discuția)
Statutul membrului dintr-o comisie de evaluare in procesul de atribuire a unui contract de achizitii publice Cornelissa Cornelissa Exista numeroase discutii privind modul in care se trateaza conflictul de interese in cazul evaluarilor ofertelor in cadrul licitatiilor, in special din cauza ... (vezi toată discuția)