Acest text face parte dintr-o LISTA DE VERIFICARE A CONFLICTULUI DE INTERESE SI INCOMPATIBILITATI DE PARTICIPARE:
"Conflictul de interese se analizeaza la si din momentul depunerii ofertelor.
Subsemnatul, ................, reprezentant legal de proiect declar sub sanctiunea de fals si uz de fals in declaratii, ca nu sunt actionar/asociat/administrator la firmele participante la licitatie, nu am legaturi/relatii profesionale sau de rudenie cu firmele participante la si din momentul depunerii ofertelor de catre acestia."
Definitie: Putem defini conflictul de interese ca pe o situatie în care o persoana sau organizatie are interese particulare sau personale suficient de puternice încat sa influenteze exercitarea obiectiva a functiei sau rolului sau oficial. Un conflict de interese exista chiar daca nu rezulta din acesta în mod direct un act negativ, impropriu sau incorect dar care da aparenta de incorectitudine si care submineaza încrederea în persoana sau organizatia aflata în aceasta postura.
Am si eu o mica intrebare.
In cadrul unui proiect pe fonduri europene la care sunt coordonator exista bani pentru servicii externe. S-a organizat o licitatie de catre o comisie din care nu fac parte si a fost stabilita ca si castigatoare (pe baza pretului cel mai mic) o firma la care sunt actionar.
Este conflict de interese in aceasta situatie?
Multumesc.