avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită inscriere somatie de plata in cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

inscriere somatie de plata in cartea funciara

Buna ziua,
Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea funciara, iar apoi a aparut incrisa si o somatie de plata de valoare foarte mica circa 2.000 de lei, iar din cate stiu eu, titularul ipotecilor nu da acordul pentru inscrierea tertilor in cartea funciara. Nu am fost informat despre aceasta inscriere, nu trebuia sa fiu informat pentru a putea face contestatie ? Ce statut are aceasta somatie de plata, capata rang de ipoteca de grad I ? Am radiat acele ipoteci si vreau sa fac un credit, pot face acel credit fara acordul titularului creantei ? Pot cere radierea acelei somatii pe motiv ca nu am primit nicio informare despre inscrierea in cartea funciara ?
Inscrierea ipotecii in cartea funciara nu se perima ? Daca precedura executarii era perimata se putea inscrie somatia in cartea funciara? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
leopold2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 20:42, 21 Octombrie 2010
Acea somatie de plata, odata cu ordonanta emisa de instanta, devine titlu executoriu. Nu trebuie acordul cuiva pentru inscriere la masa credala. Se ia in ordinea inscrierilor, nu capata ipoteca de rang 1, decat daca sunt radiate celelalte creante.Se poate face contestatie la actul de executare, obligatia executorului e sa faca p.v. de situatie a imobilului, somatie imobiliara pe care trebuia sa o primeasca proprietarul imobilului. Nu se perima inscrierea, ea se anuleaza odata cu p.v. de ridicare a sechestrului.Se poate face contestatie daca se constata ca actul a fost emis dupa 6luni de la incuviintarea executarii silite, fara a fi fost facut vreun act de executare.Cu placere.
Notarea somatiei de plata in cartea funciara ,se dispune de catre instanta de judecata la cererea partii interesate, in temeiul disp art 22 din L nr 7/1996
Instanta a incuviintat executarea silita a contractului de imprumut facut la un CAR, acel contract de imprumut nu era cu garantie imobiliara. Executorul trebuia sa obtina si acordul pentru executarea silita a imobilului sau incuviintarea executarii silite implica si executarea imobilului. Nu trebuia sa execute intai girantii, bunurile mobile si apoi cele imobilie ?
Este suficienta doar incuviintarea executarii silite sau trebuie o hatarare distincta pentru executarea imobilului?
Dupa ce se obtine ordonanta, se face o cerere de incuviintare a executarii silite. Nu este necesara inca o incuviintare pentru licitarea apartamentului sau sechestru.Se mai cere incuviintare intrare in incaperi, in cazul in care se pune sechestru pe bunuri(asta daca proprietarul refuza accesul executorului in imobil.
Atentie! In cererea de incuviintare a executarii silite adresata instantei, este absolut necesar sa se indice urmarirea bunurilor atat mobile cat si imobile.(normal un executor stie acest lucru, dar se intampla ca...., creditorul sa omita in cererea adresata executorului si:ia-o de la capat.:)
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Cand apare perimarea executarii silite ? Daca executarea silita este perimata si executorul continua demersurile ce se poate face ? Daca timp de ... (vezi toată discuția)
E procedura inscrierii somatiei in cartea funciara obligatorie la executare imobiliara? catinf catinf Buna ziua, Debitorul isi instraineaza imobilul (cu act v-c cu clauza intretinere) cu 4 zile inainte de primirea somatiei de plata de la executori. Noii ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii silite badila steluta badila steluta bunaziua! pot considera perimata continuarea executarii silite daca in 2009 luna oct. am primit somatii , si toate actele necesare demersului de incepere a ... (vezi toată discuția)