avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasari in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasari in valuta

soc.de constructii cu sediul in Romania executa,factureaza si incaseaza c/v prestarilor(in Italia) in euro,plata prin banca.Val fact.se transforma in lei la cursul zilei al bancii si se evidentiaza in evid.contabila.Problema este ca nu sant sigur cum trebuie evidentiate operatiunile in valuta in evid contabila (evid se tine in moneda nationala-LEU) a tot citit de reg casa in valuta....am tot intrebat dar tot in ceata sant.Poate ma lamureste cineva.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: viorel_georgescu53 , utilizator 15:37, 22 Octombrie 2010
1. Facturile emise in euro vor avea cursul de la data emiterii.
2. Evidenta facturilor se tine si in lei si in valuta. In balanta vor fi evidentiate doar in lei. La sfarsitul lunii calculati diferente de curs valutar pentru facturile neincasate (vezi ord. 3055/2009).
3. La data incasarii facturilor calculati diferente de curs valutar.
4. Registrul de casa in valuta se foloseste pentru incasarile si platile in numerar. Banuiesc ca dvs. incasati prin banca. Deci, nu este cazul.
Va doresc succes!
multumesc mult.O zi buna=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)
Incasare in valuta luciapap luciapap Buna ziua, am facut o facura pt exterior care sa incasat in banca in euro, cum se inreg in conta? Factura se inreg la iesiri in valuta? se trece in lei sau in ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)